Foarte multe persoane aleg să renunţe la zahăr, dar din păcate, nu şi la îndulcitorii extraşi din stevia, fructul monk sau alte surse, tocmai pentru a găsi un înlocuitor accesibil, natural, fără prea multe calorii sau, de ce nu, cu zero calorii.
Proteinele dulci Amai sunt aproape identice cu cele care se regăsesc în plantele care cresc de-a lungul ecuatorului, diferenţele fiind foarte mici, susţine Ilan Samish, biochimistul care a lansat compania Amai în decembrie 2016, după ani de cercetare la Institutul de Ştiinţă Weizmann din Israel, unde a primit şi titlul de doctor.
Compania Amai foloseşte un proces prin care este creată proteina în care se schimbă secvenţa aminoacizilor din proteină cu scopul fixării problemelor în cazul gustului, stabilităţii şi randamentului. Mai apoi, compania foloseşte fragmentarea pentru a creşte proteina în laborator, evitând costurile şi lanţurile de aprovizionare.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Aproape 2 miligrame din pudra albă rezultată pot înlocui o linguriţă de zahăr, substanţa fiind lipsită de calorii.
Dr. Samish consideră zahărul, care s-a demonstrat că are legătură cu obezitatea, cariile dentare şi diabetul de tip 2, cea mai mare ameninţare din lume pentru sănătate.
sursa: csid.ro