Terapia de cuplu. Un pas curajos spre rezolvarea conflictelor și întărirea legăturii emoționale!

Terapia de cuplu. Un pas curajos spre rezolvarea conflictelor și întărirea legăturii emoționale!
Terapia de cuplu

Află din rândurile următoare cum poți salva o relație prin intermediul terapiei de cuplu.

Într-o relație este imposibil ca mereu lucrurile să decurgă bine, fără certuri și discuții contradictorii, mai ales când vorbim despre o relație de lungă durată. De multe ori, însă, ne confruntăm cu situații în relație în care fie nu ne mai regăsim, simțim că nu mai rezonăm cu partenerul sau că s-a produs o ruptură între noi, iar relația este pe sfârșite.

În acest caz este foarte important să apelăm la ajutorul unui specialist în domeniu pentru a ne salva relația sau poate pentru a ne da seama ce avem de făcut mai departe.

În cadrul unei emisiuni, Oana Nicolau, psihoterapeut de cuplu, a spus tot ce trebuie să știm despre terapia de cuplu și cum ne poate aceasta salva relația.

Când știm că avem nevoie de terapie de cuplu

Citește și: 6 sfaturi pentru o relație sănătoasă. Cum să mențineți flacăra iubirii aprinsă

Terapia de cuplu[Sursa foto: freepik]

Relația de cuplu ar trebui să fie spațiul nostru de tihnă, locul acela în care să ne simțim iubiți, să ne simțim în siguranță și nu în ultimul rând, poate chiar în primul rând, să ne simțim iubiți. În momentul în care apar certurile, discuțiile, acestea de foarte multe ori sunt sub forma reproșurilor și a criticilor. Acestea sunt niște semnale de alarmă cum că acel spațiu nu mai este ce trebuie, nu mai este așa cum ar trebui să fie.

Recomandarea este să apelăm la un specialist .”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

În acest caz, este foarte important ca oamenii să știe că există soluții, indiferent de cât de dificilă ar fi situația din relație, dar aceste soluții ar trebui găsite împreună cu un specialist.

Astfel, este recomandat să apelăm la terapie de cuplu atunci când nu ne mai simțim bine în relația noastră sau când certurile devin insuportabile.

Cearta în sine nu este rea. Cearta ne poate ajuta dacă știm cum să ne certăm. Noi suntem diferiți și avem așteptarea ca partenerul să fie, să se gândească, să se comporte la fel cum ne comportăm noi, ceea ce este greșit.

Aici am văzut că apar foarte multe conflicte, foarte multe nemulțumiri și reproșuri. Este important să apelăm la terapie atunci când nu mai simțim acea iubire, acea manifestare a iubirii, atunci când încetăm să ne mai arătăm afecțiunea unul față de celălalt .”, spune specialistul în domeniu. 

Cum ne poate ajuta terapia de cuplu

Terapia de cuplu[Sursa foto: freepik]

Este foarte important ca partenerii care ajung să apeleze la terapie să înțeleagă faptul că indiferent care va fi deznodământul în urma acestor ședințe, cu siguranță lucrurile vor arăta diferit și vor

fi mult mai clare pentru ei doi.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Terapia de cuplu nu înseamnă neapărat că relația va merge într-o direcție pozitivă.

Sunt și cazuri în care cei doi realizează că le este mai bine dacă se despart. Terapeutul nu face minuni, ci doar îi ajută pe oameni să înțeleagă care sunt dificultățile lor, de unde au pornit ele și care sunt soluțiile prin care le pot repara. Terapia de cuplu este remediul ideal pentru ca cei doi să aibă o relație mult mai frumoasă și mai fericită decât au avut înainte .”, spune specialistul în domeniu.  

Terapia de cuplu poate rezolva și problemele de infidelitate?

Citește și: Ce faci atunci când partenerul devine dependent în relație

Terapia de cuplu[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în domeniu, chiar și în cazul unei probleme grave cum ar fi cea de infidelitate, terapia îi poate ajuta pe cei doi parteneri să treacă peste, asta dacă amândoi își doresc să repare ceea ce s-a degradat în timp.

Este nevoie de un proces îndelungat pentru a ajunge la esență și pentru a rezolva cu adevărat problemele acelea. Infidelitatea este un semnal de alarmă. Eu nu consider că infidelitatea este neapărat un lucru rău pentru cuplu, însă reprezintă un semnal de alarmă pentru că este acea situație care creează momentul în care cei doi își pot rezolva cu adevărat problemele care au fost acolo cu mult înainte de a apărea infidelitatea .”, a explicat specialistul în domeniu. 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum se întreține focul iubirii

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies