Tichete de creșă 2023! Mămicile vor încasa 600 de lei lunar, chiar înainte de Paște! Luna aprilie aduce vești bune!

Tichete de creșă 2023! Mămicile vor încasa 600 de lei lunar, chiar înainte de Paște! Luna aprilie aduce vești bune!
Tichete de creșă 2023! Mămicile vor încasa 600 de lei lunar, chiar înainte de Paște! Luna aprilie aduce vești bune!

Mămicile se vor putea bucura de creșterea valorii tichetului de creșă, care se va majora de la 570 de lei, la 600 de lei luna viitoare. Iată când vor intra în vigoare!

Conform unui ordin publicat pe data de 29 martie, în Monitorul Oficial, voucherelor de creșă se vor mări cu 30 de lei, ajungând astfel la suma de 600 de lei. De asemenea, este vorba despre ordinul în legătură cu stabilirea valorii sumei lunare indexate care se oferă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul I al anului 2023.

Ordinul comun 1.121/655/2023, care a apărut în Monitorul Oficial în data de 29 martie 2023, arată că ”pentru semestrul I al anului 2023, începând cu luna aprilie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă

de tichete de creșă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, este de 600 de lei”.

Citește și: Veste incredibilă pentru femeile din România! Cine poate beneficia de 2.000 de lei

Tichete de creșă 2023[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Mămicile vor primi suma de 600 de lei lunar, chiar înainte de Sărbătorile Pascale

De asemenea, părinții trebuie să știe faptul că suma de 600 de lei va fi aplicată și pentru primele două luni ale semestrului doi al acestui an, potrivit  evz.ro, fiind vorba despre luna august și septembrie. Valoarea unui tichet de creșă era de 570 de lei până acum, conform Ordinului nr.

2.062/2022. Cu toate astea, sprijinul în valoare de 600 de lei va fi oferit începând cu luna aprilie 2023, potrivit documentului menționat anterior.

Art. 1. „Pentru semestrul I al anului 2023, începând cu luna aprilie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.

1.045/2018, cu modificările ulterioare, este de 600 de lei.”

Mai mult decât atât, legislația precizează cine sunt românii care pot primi tichetele de creșă. Astfel, pentru a beneficia de ele, este necesar ca unul dintre părinți sau tutorele căruia i-a fost încredințat copilul spre creștere și educare, pe baza livretului de familie să facă o cerere în acest sens. Totodată, în respectiva legislație mai scrie faptul că persoanele care nu pot intra în posesia unor astfel de tichete sunt asistenții maternali profesioniști sau persoanele la care este găzduit copilul.

Citește și: Vestea zilei pentru româncele cu pensii până la 3000 lei! Ce trebuie să știe femeile din România

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Tichete de creșă 2023[Sursa foto: freepik]

Cu toate astea, este o listă cu acte necesare pentru românii care vor să primească tichetele de creșă, iar pe aceasta se află:

  •  cererea pentru acordarea tichetului de creșă;
  •  actul doveditor eliberat de creșă sau de entitatea asimilată acesteia la care este înscris copilul;
  •  documente care să dovedească calitatea de tutore;
  •  declarație pe propria răspundere că celălalt părinte (sau tutore) nu beneficiază de tichete de creșă, de concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani (sau 3 ani dacă este vorba de copil cu handicap);
  •  alte documente solicitate de angajator.

Tichetele de creșă sunt împărțite lună de lună lunar atât pentru copii naturali, cât și pentru cei adoptați, iar acestea vor fi acordate oferite și persoanelor cărora li s-a instituit tutela celor mici.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cât costă vechimea în muncă pentru femeile care vor să iasă la pensie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies