Ținute potrivite pentru femeile peste 50 de ani. Cum să îți îmbraci vârsta cu încredere și rafinament!

 tinute pentru femei peste 50 ani
Ținute pentru femei peste 50 ani

Chiar dacă se spune că vârsta este doar un număr, este important să alegem stilul potrivit vârstei noastre. Pentru multe femei, pragul de 50 de ani este unul destul de alarmant, fiindcă există o mulțime de schimbări la nivelul corpului. Totuși, chiar dacă doamnele au trecut de această vârstă, își pot păstra stilul și rafinamentul în materie de articole vestimentare.

Descoperă în rândurile de mai jos ce stiluri vestimentare poți aborda dacă ai trecut de această vârstă, dar și câteva sfaturi utile de la Dana Săvuică.

Clasic și șic- Stilul casual-elegant

modă femei peste 50 ani plinuțe
Modă femei peste 50 ani plinuțe[Sursa foto: Freepik]

Stilul clasic nu se va demoda niciodată, indiferent de vârstă sau perioadă. Atunci când ai peste 50 de ani, eleganța este foarte potrivită. Poți opta pentru rochii lungi și pantofi cu toc jos, sau chiar pentru fuste de tip creion, care să îți pună și silueta în evidență.

Feminin și romantic- Rochii midi și fuste vaporoase

cum sa te imbraci la 50 de ani
Cum să te îmbraci la 50 de ani[Sursa foto: Freepik]

În special cu înaintarea în vârstă, femeile ar trebui să fie din ce în ce mai feminine, Dacă în tinerețe purtau blugi rupți sau un stil. Mai sportiv, acum este momentul ca doamnele să opteze pentru rochii midi sau vaporoase. Cu toate acestea, nu înseamnă că trebuie să dai uitării fustei scurte.

Dacă silueta te avantajează, poți purta cu ușurință o fustă scurtă, însă ținuta trebuie adaptată într-un mod mai decent. Spre exemplu, alege o pereche de dress-uri mate, de culoare închisă, cizme înalte sau o cămașă mai lungă.

„Mai pui niște kilograme, talia se îngroașă, depinde de fiecare femeie în parte. Trebuie să înveți din nou să te îmbraci, astfel încât să te avantajeze ținuta respectivă. Chiar dacă fusta este prea scurtă pentru vârsta noastră, putem să o mascăm cu un pulover, care este mai lărguț.

Pentru femeile cu piept generos, există pulovere cu asimetrii. Trebuie să te joci cu asimetriile, astfel încât să ascunzi anumite lucruri care s-au modificat.”, a declarat Dana Săvuică.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Business-chic- Costumașe și sacouri elegante

moda femei peste 50 ani
Moda pentru femeile de peste 50 de ani[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 4 accesorii pe care să le porți dacă ești pasionată de simbolistică

Chiar și în afara locului de muncă, stilul business-chic poate fi extrem de stylish și potrivit. Un costum calitativ, cu diverse modele, texturi sau culori, te va face să arăți impecabil. De asemenea, te poți juca cu accesoriile, pentru ca ținuta să fie și mai spectaculoasă!

Casual chic- Stilul smart-casual

ținute cool pentru 50 ani
Ținute cool pentru 50 ani[Sursa foto: Freepik]

Stilul casual este cel mai folosit de către majoritatea persoanelor.

O pereche de blugi potrivită, alături de pantofi superbi și de o bluză frumoasă, îți pot oferi un aspect stylish, dar și potrivit vârstei tale! Mai mult, poți opta pentru bluze sau pulovere cu anchior, pentru a îți pune în evidență bustul, dar și pentru a îți oferi un aspect mult mai armonios al corpului.

„Bluzele cu anchior sunt indicate pentru că, dacă ai un piept frumos, poți să îți pui bijuterii de exemplu.

Este un produs care nu are vârstă. Dacă ai un păr frumos și lung, se revarsă peste umeri. Orice culoare care vine bine cu pielea și cu părul este indicată.”, a explicat vedeta.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Accesoriile fac diferența

ce sa porti cand ai peste 50 de ani
Ce să porți când ai peste 50 de ani[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum alegi pălăria în funcție de forma feței. Sfaturi și trucuri pentru a-ți completa look-ul!

Chiar dacă optezi pentru haine ceva mai simple, alege bijuterii calitative, care te vor face să arăți feminină și elegantă. Acestea nu trebuie să valoreze o avere, însă trebuie combinate potrivit. Șiragul de perle și cerceii cu perle ar trebui să fie nelipsite din cutia de bijuterii! Mai mult, alege genți de calitate, care să se potrivească la cât mai multe ținute.

„Nu trebuie să te iei după ce spune lumea sau ce ar trebui să porți la o anumită vârstă, ci trebuie să porți lucruri în care te simți bine. Dacă ai fost artistă toată viața, normal că îți permiți să porți lucruri mai extravagante. Dacă te-ai împlinit puțin, nu mai porți blugi strâmți.”, a povestit Dana Săvuică.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Rochii de vară confortabile pentru zilele călduroase

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies