Tiramisu Red Velvet la pahar se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tiramisu Red Velvet la pahar.
Rețetă de Tiramisu Red Velvet la pahar
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Rețeta pentru cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă. Trebuie neapărat să încerci acest preparat
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 350 g zahăr
- 150 g unt
- 4 ouă
- 300 ml lapte bătut
- o jumătate de linguriță de colorant roșu
- 3 linguri de cacao
- 300 g făină
- 1 pliculeț de praf de copt
- 1 linguriță de oțet alb
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- o esență de vanilie
Ingrediente pentru cremă
- 300 g mascarpone
- 250 ml frișcă lichidă
- Suc de zmeură, opțional
- O esență de vanilie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru a face blatul, trebuie mai întâi să scoatem untul din frigider, astfel încât să fie la temperatura camerei. Următorul pas este amestecarea untului cu zahărul granulat cu un mixer timp de
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor rotundă, de preferat cu margini care se pot scoate. Nivelăm aluatul folosind o spatulă. Încălzim cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute. Atunci când timpul este terminat, scoatem tava și blatul din cuptor și îl lăsăm să se răcească.
- Pentru a prepara crema, tot ce trebuie să faceți este să combinați frișca lichidă îndulcită cu esența de vanilie și crema de mascarpone. Asigurați-vă că bolul în care se amestecă crema de mascarpone și frișca lichidă îndulcită este încă rece din frigider. Nu mixăm prea mult, doar cât să se omogenizeze ingredientele împreună.
- Pentru a asambla desertul nostru delicios, vom avea nevoie de câteva pahare, în care vom pune 2 linguri de firimituri din blatul red velvet preparat, firimituri de blat care au fost amestecate cu 2-3 lingurițe de suc de zmeură. Imediat apoi, așezăm un strat de cremă, punem firimituri de blat iar, și un ultim strat de cremă. Deasupra așezăm ce decorațiuni ne dorim, iar rețetă de astăzi este gata de servit după ce va mai sta câteva minute sau chiar o oră, în frigider. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.