Tochitura cu mămăligă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tochitură cu mămăligă.
Rețetă de Tochitură cu mămăligă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: 3 idei de mic dejun cu avocado. Rețete simple pentru o zi plină de energie
Citește și: Coaste de porc cu sos de miere și salată de varză. O cină cu mult gust!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare- 30 de minute
Timp total- o ora
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 1 kg și jumătate de carne de porc
- 350 g de cârnați afumați
- 4 linguri de ulei+ în plus
- 350 ml de apă
- 250 ml de vin alb, opțional
- 4 linguri de pastă de roșii
- o linguriță de cimbru uscat
- 3 frunze de dafin
- 5 căței de usturoi
- Sare
- piper negru măcinat
- 2 căni de mălai
- 5 căni de apă
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă și tradițională rețetă de astăzi este să începem prin a prepara tochitura de porc. Așadar, tot ce trebuie să facem este să începem prin a tăia carnea de porc, în bucățele de dimensiuni mai mici, pe care odată ce le-am tăiat le vom așeza într-un bol separat. Același lucru vom face și cu cârnații afumați, pe care îi vom tăia în cuburi, tot de dimensiuni mai mici virgulă pe care îi vom așeza într-un alt bol separat.
- Odată ce ne-am asigurat că, atât carnea de porc și cârnații sunt pregătite, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom adăuga lingurile de ulei, iar ulterior imediat vom adăuga și bucățile noastre de carne, să se prăjească. Important este ca prima dată să așezăm bucățile de carne de porc, iar mai apoi să gătim și cârnații afumați. Trebuie să ne asigurăm că bucățile de carne de porc sunt destul de prăjite, întorcându-le de pe o parte pe alta, până când vom observa că acestea încep să prindă o crustă.
- În momentul în care ne-am asigurat că bucățile noastre de carne de porc sunt găsite așa cum ne dorim, putem adăuga în tigaie și bucățelele de cârnați afumați, pe care trebuie să-i prăjim timp de aproximativ 5 minute. În această tigaie ulterior, vom adăuga și pasta de roșii, și vinul alb, în cazul în care ați optat să îl adăugați în această rețetă, apa, dar și câteva foi de dafin, după gust. Întregul conținut se va fierbe la foc potrivit timp de aproximativ 30 de minute, timp în care tigaia noastră va fi acoperită cu un capac.
- În acest timp, separat, vom curăța, spăla și toca mărunt usturoiul, pe care ulterior îl vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mici. După aceste 30 de minute în care preparatul nostru s-a mai gătit, vom lua capacul de pe tigaie și vom adăuga și usturoiul nostru pe care l-am tocat, dar vom condimenta și întregul preparat cu sare, piper negru măcinat, cimbru uscat, puteți adăuga și boia de ardei iute sau dulce, în funcție de preferințe, totul fiind asezonat după gust.
- În cazul în care simțiți nevoia că preparatul mai are nevoie de apă, puteți să mai adăugați. Conținutul se va fierbe timp de aproximativ 10 minute, timp în care tigaia va fi de asemenea acoperită cu un capac.
- În acest timp, putem prepara și mămăliga pentru acest preparat tradițional, așadar, tot ce trebuie să facem este să aducem o oală de dimensiuni mai mici, în care să adăugăm cănile de apă și cănile de mălai, asezonăm cu puțină sare după gust, adăugăm și puțin ulei, și începem să o preparăm, în momentul în care a ajuns la punctul de fierbere, amestecând în mod constant.
- În momentul în care atât mămăliga, cât și tochitura sunt gata, ne putem bucura de preparat, rețeta de astăzi fiind gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.