Top 10 cele mai emblematice parfumuri franțuzești din toate timpurile

Top 10 cele mai emblematice parfumuri franțuzești din toate timpurile
Top 10 cele mai emblematice parfumuri franțuzești din toate timpurile

Indiferent de ținuta purtată, parfumul este cel care poate face diferența. Însă știai de aceste parfumuri celebre, franțuzești?

Află din rândurile următoare, care sunt cele mai cunoscute parfumuri franțuzești din toate timpurile, pe care cu siguranță ar trebui să le încerci.

 

1. Chanel N°5

Chanel N°5, introdus în 1921 de Gabrielle Chanel, a marcat începutul unei noi ere în parfumerie, fiind primul parfum lansat de renumita casă de modă.

Creat de parfumierul Ernest Beaux, acest parfum a ridicat standardele din industrie prin utilizarea inedită a aldehidelor. Aceste substanțe au oferit parfumului o complexitate nemaiîntâlnită, făcându-l să se distingă în rândul altor creații de la acea vreme. Chanel N°5 a devenit, astfel, primul parfum abstract din lume, care a deschis drumul pentru noi interpretări în parfumerie, ceea ce continuă și astăzi.

  • Note de vârf – aldehide, ylang-ylang și neroli
  • Note de mijloc- iasomie și tinctură de trandafir
  • Note de bază – vanilie, lemn de santal și vetiver

2. Chanel Coco Mademoiselle

Coco Mademoiselle, lansat în 2001, este un parfum floral cu note de chihlimbar, conceput pentru femeile moderne care caută mai multă eleganță. Creat de Jacques Polge, care a fost parfumierul principal al casei Chanel, la începuturile sale, acest parfum aduce tradiția bogată a brandului printr-o compoziție captivantă. Coco Mademoiselle are note strălucitoare de portocală, care aduc prospețime, urmate de iasomie și trandafir de mai, ce oferă o feminitate subtilă.

La baza parfumului se află tonuri de paciuli și vetiver, care adaugă un sentiment de mister. Această combinație face din Coco Mademoiselle un parfum ideal pentru orice ocazie, capabil să lase o impresie de neuitat.

  • Note de vârf – bergamotă, portocală și grapefruit
  • Note de mijloc- trandafir, lichi și iasomie
  • Note de bază – paciuli, vanilie, mosc și vetiver

Citește și: Top 7 parfumuri diferite care vă fac să călătoriți fără a o face propriu-zis

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Top 10 cele mai comune note de parfum și ce înseamnă acestea, potrivit experților în parfumuri

3. Guerlain Shalimar

Shalimar, un parfum realizat de Jacques Guerlain în 1921, își găsește inspirația în povestea romantică dintre împăratul Shah Jahan și soția sa, Mumtaz Mahal, purtată prin grădinile Shalimar.

Acest parfum elegant se deschide cu note răcoritoare de lămâie și bergamotă, care îi oferă o strălucire aparte. Notele sale florale sunt compuse din iasomie și trandafir de mai, pentru o atingere de feminitate. La baza compoziției se află note bogate de iris, tămâie, vanilie și boabe de tonka, care lasă o impresie de lungă durată.

  • Note de vârf – bergamotă, lămâie, grapefruit, portocală și neroli
  • Note de mijloc- iris, zambilă, iasomie, frezie, trandafir și lăcrămioare
  • Note de bază – vanilie, tămâie și boabe de tonka

4. Guerlain La Petite Robe Noire

Inspirat de stilul rafinat al femeilor pariziene, La Petite Robe Noire de la Guerlain este un parfum elegant cu note de ambră și vanilie, lansat în anul 2012. Creat de parfumierul Thierry Wasser, această compoziție încântă printr-o combinație sofisticată de arome, începând cu note de vârf de vișine cu o dulceață irezistibilă și continuând cu migdale și fructe de pădure, pentru un miros fructat.

Bergamota și trandafirul completează acest parfum floral. La baza parfumului se află o combinație bogată de vanilie, boabe de tonka și ceai negru, iar designul sticlei reflectă clasicul sticlelor din istoria parfumurilor Guerlain. Astfel, La Petite Robe Noire este un parfum care emană spiritul franțuzesc, fiind alegerea perfectă pentru orice ocazie.

  • Note de vârf – vișine, migdale, fructe de pădure și bergamotă
  • Note de mijloc- lemn dulce, trandafir, ceai negru și trandafir taif
  • Note de bază – vanilie, ambră, anason, boabe de tonka, paciuli și iris

5. Dior J’Adore

Lansat în 1999, J’Adore reprezintă un parfum floral-fructat care a devenit simbol pentru moștenirea casei Dior. Acest parfum este o esență a notelor delicate, care împreună creează un miros seducător, care emană feminitate. Designul său, alături de aroma inconfundabilă, îl fac un parfum de stil, reprezentând perfect viziunea lui Dior.

  • Note de vârf – pară, pepene galben, magnolie, piersici, mandarină și bergamotă
  • Note de mijloc- iasomie, lăcrămioare, tuberoză, frezie, trandafir, orhidee, prune și violetă
  • Note de bază – mosc, vanilie, cedru și mure

6. Miss Dior

Lansat în 1947 de către Christian Dior, parfumul Miss Dior reprezintă o celebrare a eleganței feminine, fiind creat special ca un omagiu adus surorii sale, Catherine. Această compoziție florală se distinge prin notele de gardenie, salvie și bergamotă. Miss Dior a reușit să capteze esența stilului din Paris, stabilind astfel standarde înalte în lumea parfumeriei, la acea vreme, dar și în prezent. Acest parfum impresionează prin aroma sa, devenind un succes al casei de modă Dior, chiar simbol al brandului. Astfel, Miss Dior rămâne în preferințele multor doamne, datorita eleganței și amintirilor emanate.

  • Note de vârf – galbanum, gardenie, salvie și bergamotă
  • Note de mijloc- iasomie
  • Note de bază – paciuli

Citește și: Surpriza inedită pe care Bianca Drăgușanu i-a facut-o fiicei de ziua ei! Sofia a împlinit opt ani- kanald.ro

Citește și: "I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi- stirilekanald.ro

7. Lancôme Trésor

Sophia Grojsman a creat parfumului Trésor în 1990, cu o esență florală și accente de chihlimbar. Această aromă reușește să surprindă delicatețea trandafirului, a lăcrămioarei, a liliacului, dar și a florii de piersici și cais. Fiecare notă se îmbină pentru a oferi o experiență deosebită, cu sentimente de iubire. Designul sticlei este o adevărată artă, asemănătoare cu o bijuterie prețioasă. Această combinație unică transformă parfumul într-un simbol al eleganței și romantismului.

  • Note de vârf – piersici, trandafir, floare de cais, liliac, ananas, lăcrămioare și bergamotă
  • Note de mijloc- trandafir, iris, heliotrop și iasomie
  • Note de bază – flori de piersici, flori de caise, vanilie, lemn de santal, ambră și mosc

8. Lancôme La Vie Est Belle

La Vie Est Belle de la Lancôme a fost lansat în 2012 și a devenit rapid un simbol al bucuriei. Acest parfum îmbină note florale și fructate, fiind creat de parfumierii Olivier Polge, Dominique Ropion și Anne Flipo. Compoziția sa include irisul elegant, care oferă o notă pudrată, paciuli, iasomie delicată și floarea de portocal proaspătă, toate acestea fiind complementate de dulceața vaniliei. Rezultatul este un parfum care îți inspiră o stare de bine, fericire și împlinire. La Vie Est Belle este un parfum, care celebrează frumusețea vieții.

  • Note de vârf – coacăze negre și pară
  • Note de mijloc- iris, iasomie și floare de portocal
  • Note de bază – pralină, vanilie, paciuli și boabe de tonka

9. Nina Ricci L’Air du Temps

În anul 1948, Francis Fabron, în colaborare cu Robert Ricci, a creat parfumul L’Air du Temps, pentru a simboliza speranța, pacea și libertatea ce au venit după cel de-al Doilea Război Mondial. Acest parfum a fost inițial prezentat într-un flacon realizat de artistul René Lalique, cunoscut pentru domeniul cristalului, ceea ce a adăugat o notă de sofisticare designului. Compoziția sa combină note delicate de trandafir, iasomie și iris, care se împletesc armonios pentru a crea un parfum floral, ușor nostalgic, dar totodată vibrant. Această armonie florală este completată de o notă picantă de garoafă, care adaugă un accent captivant, făcând L’Air du Temps un parfum unic. Este un parfum care amintește de stilul epocii sale, și care continuă să facă furori și astăzi, fiind ca o invitație la celebrarea vieții.

  • Note de vârf – garoafă, aldehide, trandafir, neroli, lemn de trandafir brazilian, piersici și bergamotă
  • Note de mijloc- garoafă, cuișoare, gardenie, iasomie, ylang-ylang, trandafir, violetă, rădăcină de orris, rozmarin și orhidee
  • Note de bază – condimente, iris, lichen, mosc, lemn de santal, benzoină, ambră, vetiver și cedru

10. Nina Ricci Nina

Lansat în 2006, Nina este un parfum floral-fructat cu nuanțe gurmande. Creat de talentatul trio de parfumieri Olivier Cresp, Jacques Cavallier și Christian Dussoulier, Nina îmbină armonios note proaspete de lămâie și lime cu dulceața mărului caramelizat. Accentele de pralină adaugă o dulceață deosebită, în timp ce bujorul aduce un aer floral delicat. Baza de cedru și mosc oferă profunzime și un miros cald. Este o alegere perfectă pentru a adăuga o notă de eleganță oricărei zile.

  • Note de vârf – lămâie și lime
  • Note de mijloc- măr caramelizat, praline, bujor și datura
  • Note de bază – măr, mosc și cedru



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Top 10 cele mai comune note de parfum și ce înseamnă acestea, potrivit experților în parfumuri

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Flick, mărturisiri emoționante despre moartea mamei: ”Nu știu cum a trecut tata peste”

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Conflictul dintre Rebecca și Criss ia amploare! „Îmi zici tu mie așa ceva?!”. Andreea Mantea ia o decizie drastică! Aflați ce se întâmplă în episodul de vineri, 27 septembrie, de la 10:00 și 16:30, în „Casa iubirii”, la Kanal D

"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică


Cookies