Top 7 parfumuri diferite care vă fac să călătoriți fără a o face propriu-zis

Top 7 parfumuri diferite care vă fac să călătoriți fără a o face propriu-zis
Top 7 parfumuri diferite care vă fac să călătoriți fără a o face propriu-zis

În momentul în care ai mirosit anumite parfumuri, deja te vei afla într-o călătorie, doar cu gândul. Însă știai care sunt acestea?

Află din rândurile următoare, care sunt parfumurile care te vor ajuta să călătorești, imediat ce le miroși și simți atmosfera pătrunzătoare din jurul tău.

 

1. Parfum Dior Sakura

După ce a explorat frumusețea Japoniei, parfumierul din spatele Dior Sakura a fost profund impresionat de spectacolul cireșilor în floare. Fascinat de petalele delicate din aerul de primăvară, și-a propus să recreeze acel moment sub forma unui parfum.

Această sticlă reprezintă mai mult decât un simplu parfum, este o adevărată recompensă adusă grădinilor japoneze, reinterpretând mireasma florilor de cireș, îmbogățită cu note subtile de trandafir. Un parfum care surprinde esența naturii japoneze.

  • Note de vârf – note verzi
  • Note de mijloc- floare de cireș japoneză, trandafir, iasomie și hedione
  • Note de bază – mimoză, mosc alb și violetă

Citește și: Top 10 cele mai comune note de parfum și ce înseamnă acestea, potrivit experților în parfumuri

Citește și: Top 10 cele mai rezistente parfumuri

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

2. Byredo Gypsy Water

Nu există nimic mai energizant decât o adiere de verdeață, venită direct din natură. Parfumul Gypsy Water de la Byredo te poartă într-o călătorie cu o combinație fascinantă de arome.

Notele de pământ umed, păduri dense și aroma focurilor de tabără se împletesc armonios, oferindu-ți o experiență care te conectează profund cu natura. Acest parfum te invită să te bucuri de momente de liniște, aducând un strop de sălbăticie în viața ta.

  • Note de vârf – ienupăr, lămâie, bergamotă și piper
  • Note de mijloc- ace de pin, tămâie și rădăcină de orris
  • Note de bază – vanilie, lemn de santal și ambră

3. Sol de Janeiro SOL Cheirosa '62

Iubitorii cremei originale vor găsi cu siguranță o plăcere în parfumul de la Sol de Janeiro. Această creație îmbină note delicioase, precum caramelul sărat, fisticul, iasomia și vanilia, generând o aromă care emană toate esențele de sezon. O singură pulverizare te va purta pe plajele Braziliei, unde soarele strălucește, iar briza mării îți oferă o senzație de vacanță și bucurie.

Această aromă creează o atmosferă caldă și primitoare, perfectă pentru zilele de vară.

  • Note de vârf – fistic și migdale
  • Note de mijloc- heliotrop și iasomie
  • Note de bază – caramel, vanilie, sare și lemn de santal

4. L'Occitane Terre de Lumière

Atunci când deschizi o sticlă de Terre de Lumière de la L'Occitane, ești întâmpinat de o adiere proaspătă, care te transportă direct în sudul Franței.

Acest parfum unic reușește să surprindă magia unui moment special, printr-o combinație îmbietoare de arome. Notele de lavandă emană peisajele pitorești ale regiunii, în timp ce dulceața mierii și aroma migdalelor adaugă o profunzime încântătoare, totul creând o experiență care te face să te simți cu adevărat conectat la frumusețea sa.

  • Note de vârf – ambră, piper roz și bergamotă
  • Note de mijloc- miere și lavandă
  • Note de bază – boabe de tonka, migdale amare, salcâm și mosc

Citește și: Surpriza inedită pe care Bianca Drăgușanu i-a facut-o fiicei de ziua ei! Sofia a împlinit opt ani- kanald.ro

Citește și: "I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de ani și mânca șapte mese pe zi- stirilekanald.ro

5. Tom Ford Champaca Absolute

Această creație, de inspirație florală orientală, este îmbogățită cu aroma de champaca, o floare de magnolie admirată în tradițiile din Bali, având un rol esențial în tămâia folosită în templele de pe insulă. Champaca este adesea integrată în ofrandele din flori și fructe, precum și în bețișoarele arse pe străzile din Bali, aducând un omagiu culturii locale. Cultivarea acestor flori rare necesită eforturi considerabile, fiind necesar să fie crescute mii de flori pentru a produce esența fină necesară obținerii unei singure sticle de parfum, punând în evidență astfel valoarea acestui ingredient special.

  • Note de vârf – cognac și bergamotă
  • Note de mijloc- champaca, orhidee, iasomie și violetă
  • Note de bază – vanilie, lemn de santal și ambră

6. Armani Ocean di Gioia

Acest parfum este o interpretare a esenței oceanului, iar designul sticlei emană o senzație de aer proaspăt. În interior, se află o notă lemnoasă de mosc care oferă o profunzime caldă, fiind apoi accentuată de notele delicate ale iasomiei de apă. Acest parfum aduce o notă de prospețime, în timp ce nuanțele de pere completează compoziția cu o atingere dulce. Împreună, toate aceste elemente creează un miros delicios și sărat, ce emană senzația unei brize de mare, plină de eleganță.

  • Note de vârf – pere, note verzi și citrice
  • Note de mijloc- iasomie de apă, sare, lăcrămioare și trandafir
  • Note de bază – mosc și lemn de santal

7. Demeter Thailand

Închide ochii pentru o clipă și lasă-ți mintea să te ducă la un loc pe care l-ai vizitat recent. Imaginează-ți cum te învăluie aroma de mâncare care plutește în aer. Parfumul Demeter este inspirat tocmai din bogăția condimentelor și aromelor întâlnite în piețele glomerate din Thailanda. O simplă pulverizare te va face să te simți ca și cum ai fi pe străzile însorite, unde briza caldă aduce arome diverse care te tentează, dar care rămâne suficient de subtilă. Această esență îți va emana o senzație de prospețime, aducându-ți aminte de diversitatea culinară a acestui loc.

  • Note de parfum- picante



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Top 10 cele mai rezistente parfumuri

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Cum răspunde Denisa Filcea acuzațiilor că l-ar fi îndepărtat pe Flick de prieteni: ”Nu mă afectează”

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Cine este și câți ani are Aleyna Al, frumoasa adolescentă care joacă rolul Ece Soysalan în noul serial „Inimă rebelă”! Iată cum a fost surprinsă tânăra actriță la festivitatea de absolvire a liceului

"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică


Cookies