Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor

dresaj caini
Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor

Dresajul câinilor este foarte important. Insă știați care sunt comenzile de bază pe care ar trebui să îi învățați?

Aflați din rândurile următoare, care sunt comenzile de bază pe care le puteți utiliza în dresajul câinilor.

 

Uite

O primă comandă de bază este reprezentată de atenția pe care câinele ar trebui să o aibă asupra ta, ca stăpân. Câinele trebuie învățat să îți urmărească comanda în momentul în care o primește, astfel încât să te asiguri de faptul că acesta este concentrat asupra ta, în ciuda faptului că în jur pot exista nenumărate alte distrageri.

Citește și: De ce te ling câinii? 5 motive pentru care o fac

Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor[Sursa foto: freepik]

Citește și: 4 motive pentru care câinele tău sapă. Află cum poți să-l oprești

Chemare de urgență

O altă comandă de bază pe care câinele ar trebui să o învețe este reprezentată și de chemarea de urgență, astfel încât în momentul în care acesta este chemat indiferent de situație, să vină în fugă la tine.

Această comandă de bază este utilizată doar în cazuri de urgență, în momentul în care se poate întâmpla ca acesta să se afle în fața unei mașini în mișcare, comandă care îi poate salva viața.

Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor[Sursa foto: freepik]

Vino

Această comandă de bază este utilizată pentru a chema câinele la stăpân. Este deseori utilizat în momentul în care acesta alunecă din lesă sau îți dorești să intre mai repede în curte sau chiar în timpul momentului de joacă.

Trebuie să vă asigurați totuși că animalul de companie va veni la voi doar pentru lucruri bune, astfel încât în momentul în care o va face va fi întotdeauna fericit. Puteți chiar să îl recompensați în momentul în care vă ascultă comanda.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor[Sursa foto: freepik]

Cu mine

O altă comandă utilizată deseori în dresajul câinilor este și cea care va împiedica câinele să tragă de lesă în momentul în care sunteți în afara casei la o plimbare. Acesta trebuie să meargă în același ritm cu stăpânul, într-o manieră relaxată și deloc forțată, ceea ce va însemna că lesa va fi întotdeauna slăbită, pentru ca acesta să simtă plimbarea într-un mod distractiv, ca un exercițiu și pentru socializare cu alte animale de companie.

Trebuie să alegeți totuși o expresie ușor de reținut pentru acesta, astfel încât în momentul în care o utilizați să o poată înțelege.

Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor[Sursa foto: freepik]

Lasă-l

Deseori putem observa că animalele de companie, printre care și câinii, se pot duce în direcții în care nu au voie sau pot consuma alimente care nu erau destinate pentru ei. o astfel de comandă de bază este utilizată deseori în momentul în care câinele are tendința să se ridice și să apuce ceva ce nu îi aparține.

Comanda îl va împiedica să mănânce ceva care poate dăuna sau vă poate ajuta pe voi ca stăpân să vă salvați o pereche de pantofi preferată. Această comandă se va adresa în momentul în care câinele doar are intenția să facă un anumit lucru și încă nu a apucat.

Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor[Sursa foto: freepik]

Aruncă-l

In drenajul câinilor intră automat și comanda în care acesta este nevoit să renunțe la orice are în gură.

Și în acest caz câinele poate consuma ceva dăunător pentru el sau poate provoca alți câini. Această comandă îl poate împiedica să mestece bunurile din casă, bineînțeles în momentul în care sunteți prin preajmă să îl și opriți. În momentul în care veți frecventa acest lucru tot mai des, puteți chiar să recompensați câinele pentru comanda bine executată.

Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor[Sursa foto: freepik]

Stai

Deseori, comanda de așezare  este prima învățată de câini, iar în ciuda faptului că pare destul de simplă, aceasta are un rol foarte important în ceea ce privește gestionarea comportamentului nedorit. În momentul în care vă veți antrena câinele să stea, automat îl veți împiedica să sară, și va fi mult mai ușor în momentul în care îi veți spune să se așeze sau să se relaxeze atunci când este nevoie.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

dresarea cainilor
Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor[Sursa foto: freepik]

Întinde-te

Această comandă de culcare a câinelui este foarte importantă, în special atunci când vine vorba despre un comportament nedorit. Acesta trebuie învățat să se întindă la comandă, pentru a putea scăpa și gestiona în același timp nenumărate probleme de comportament apărute, iar în același timp duce și la relaxarea lor.

comenzi de baza dresaj caini
Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor[Sursa foto: freepik]

Stai nemișcat

In momentul în care vă veți dori ca animalul de companie să rămână nemișcat lângă voi, această comandă va deveni extrem de utilă, iar câinele se va așeza sub picioarele voastre și în unele momente chiar îi poate salva viața. În această modalitate, câinele va rămâne la curent cu activitatea care are loc în prezent și își poate gestiona mai bine comportamentul în public.

cum sa iti dresezi cainele
Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor[Sursa foto: freepik]

Așteaptă

Nu în ultimul rând, o altă comandă foarte importantă pentru câinele vostru este și cea reprezentată de cea de așteptare, în momentul în care câinele nu trebuie să înainteze fără acordul stăpânului. Prin această modalitate veți putea împiedica câinele să aibă un comportament deplasat în unele momente, sau să facă ceva ce acesta își dorește însă nu are voie. Această comandă îi va oferi câinelui puțin mai multă libertate, în timp ce așteaptă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.

comenzi de baza pentru caini
Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

4 motive pentru care câinele tău sapă. Află cum poți să-l oprești

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies