Top 6 daruri ale naturii cu efect antiinflamator

Top 6 daruri ale naturii cu efect antiinflamator
Top 6 daruri ale naturii cu efect antiinflamator

Natura ne-a oferit dintotdeauna soluţiile ideale pentru orice tip de afecţiune sau disconfort cu care ne-am confruntat de-a lungul vieţii.

Medicamentele nu sunt, de cele mai multe ori, decât o scurtătură către starea de sănătate pe care ne-o dorim, deşi multe dintre acestea au efecte adverse grave. De aceea, este mai bine să ne bucurăm de o alimentaţie sau un tratament cât mai departe de soluţiile prelucrate chimic, bazându-ne pe ajutorul oferit de produsele naturale. Dacă ai probleme cu articulaţiile sau ţi s-a inflamat o parte a gingiei ori simţi că îţi plesneşte capul de durere, ai la îndemână extractele din plante sau fructe care să te salveze. 

Hai să aflăm mai multe despre cele mai cunoscute produse naturale cu efect antiinflamator!

Scorţişoara

Acest condiment este cunoscut mai ales pentru gustul aromat pe care îl lasă pe prăjiturile cu mere coapte, pe brioşele bine pătrunse, în vinul fiert cu fructe sau pe cafeaua pe care o iubeşti atât de mult. În afară de explozia pe care o provoacă în contactul cu papilele gustative, scorţişoara reduce riscul de inflamare şi tratează zona pe care a fost aplicată.

Dacă ţi s-au umflat gingiile, încearcă să mesteci puţină scorţişoară şi vei vedea cum efectul acesteia este unul imediat, dar şi de durată!

Busuiocul

Apreciat mai ales în zona mediteraneană, unde este folosit în foarte multe reţete culinare, busuiocul va ameliora efectele artritei şi te va lăsa să te mişti din nou în voie. Poţi asezona salatele tale preferate cu câteva frunzuliţe de busuioc pe care să îl îngrijeşti acasă, într-un ghiveci.

Ghimbirul

Un alt dar nepreţuit al naturii, ghimbirul este foarte apreciat în ţările din Asia şi a devenit foarte popular şi la noi în ultimii ani. Proprietăţile antiinflamatorii de neegalat ale acestei plante rădăcinoase te vor ajuta să scapi imediat de durerile de cap, de greaţă, ori de diaree. Te va scăpa de răceală şi va lăsa în urmă un miros foarte plăcut.

Curcuma

Dacă te lupţi cu artrita, tendinita sau cu o altă boală autoimună, ai un aliat de nădejde direct din natură. Curcuma este cel mai des utilizată în bucătăriile asiatice şi mexicane, aşa că merită să o încerci şi tu acasă, în reţetele celebre în toată lumea. O doză potrivită pentru un organism adult ar fi cea de 400-600 mg pe zi, care trebuie administrată în trei tranşe, la fiecare din mesele principale.

Usturoiul

Atât de irezistibil pentru mirosul său apetisant, usturoiul este prezent în foarte multe reţete alimentare, dar şi în suplimentele naturale menite să îţi readucă sau să îţi menţină sănătatea. În afară de efectul antiinflamator, acesta reprezintă unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Este un sprijin de nădejde şi atunci când vrei să lupţi cu inflamaţia sinusurilor sau să scapi de o răceală puternică.

Pătrunjelul

Deşi nu este plăcut de toată lumea, pătrunjelul este una din ierburile cu proprietăţi fantastice antiinflamatorii şi o sursă de vitamine şi minerale. Este folosit pentru tratarea boli de rinichi, tulburări menstruale dureroase sau dispepsie, însă ajută foarte mult şi la prevenirea apariţiei artritei reumatoide, ba chiar la prevenirea unor forme de cancer. Împreună cu sparanghelul, reprezintă un remediu puternic împotriva bolilor inflamatorii.

Vei găsi mereu în natură soluţia la orice problemă de sănătate pe care o întâmpini, aşa că, înainte de a cere ajutorul într-o farmacie, caută rezolvarea în produsele naturale pe care le ai la dispoziţie oricând, pentru mult mai puţini bani decât ai arunca pe medicamente.

sursa foto: hypnia.com

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Minerva trage un semnal de alarma pentru toate zodiile. Urmeaza perioada marilor schimbari: certuri, sanatate precara si pierderi financiare

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Previziuni Urania pentru perioada 20 – 26 ianuarie 2018. O zodie are probleme grave de sanatate, alta isi pierde marea dragoste

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies