Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea. De ce nu ar trebui să combinați aceste alimente

Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea
Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea

Află din rândurile următoare care sunt alimentele pe care nu trebuie să le combini dacă ții la sănătatea ta.

O alimentație echilibrată este cheia către un stil de viață sănătos. De aceea, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le consumăm și cum le combinăm astfel încât să beneficiem de vitaminele și nutrienții esențiali pentru o bună dezvoltare. Atunci când ne stabilim un meniu zilnic trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte. Principalul rol al acestor mese zilnice este să ne ofere energia de care avem nevoie pentru a ne duce la bun sfârșit sarcinile de lucru și să ne asigure o stare de bine.

Există însă unele combinații alimentare pe care nu trebuie sub nicio formă să le facem dacă vrem să avem grijă de sănătatea noastră și să ne păstrăm o condiție fizică bună.

În cadrul unei emisiuni, Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, a făcut un top 5 alimente pe care nu trebuie să le consumăm împreună și a explicat cum ne impactează acestea sănătatea.

Toate aceste alimente care sunt super procesate, adică intervenția umană este foarte mare, ele nu mai sunt integrale de mult.

Dacă vrem să ne simțim bine în corpul nostru, trebuie să punem atenția pe aceste tipuri de combinații și să le evităm pentru că ele sunt mari consumatoare de energie și ajung să ne fure .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Astfel, cu cât vom consuma mai multă energie pentru a digera un aliment, cu atât noi vom fi mai obosiți, iar corpul nostru va avea de suferit.

Omletă cu șuncă

Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea
Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea[Sursa foto: freepik]

Omleta cu șuncă este pentru mulți dintre noi un mic dejun delicios. În schimb, această combinație alimentară nu este tocmai cea mai bună pe care o putem face. Potrivit specialistului în domeniu, în acest caz avem două surse de proteină animală, care nu ar trebui combinate.

Atunci când aduci împreună două surse de proteină, acest tip de aliment devine extrem de indigest .”, a explicat specialistul în domeniu.

 

În schimb, o combinație mult mai bună este cea de omletă cu ciuperci sau ou cu legume.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cartofi cu carne

Citește și: Topul alimentelor bogate în grăsimi sănătoase! Beneficiile pentru sănătate și cum să le integrezi în dieta ta

Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea
Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea[Sursa foto: freepik]

Potrivit specialistului în nutriție, cartoful este un carbohidrat care ar trebui evitat în combinațiile cu proteină animală. Această combinație de cartofi cu carne este greu de digerat și poate provoca senzații de disconfort. În schimb, putem combina cartofii cu salată de legume sau cu murături, acestea fiind combinații mai ușor de digerat.

Burger cu cartofi prăjiți

Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea
Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea[Sursa foto: freepik]

Deși mulți dintre noi știm deja că aceste două produse de tip fast food nu sunt deloc sănătoase, continuăm să le consumăm, punându-ne în pericol sănătatea.

Pe lângă combinație de două tipuri de carbohidrați, pâine și cartofii, în cadrul acestui meniu întâlnim și proteină animală, dar și grăsimi nesănătoase din sosuri. Astfel, pe lângă faptul că această combinație are un număr foarte mare de calorii, ne impactează puternic sănătatea.

Este foarte ușor să pici în capcana obișnuinței. Este o combinație nefastă .”, a spus specialistul în domeniu.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cereale cu lapte

Citește și: Care sunt alimentele care ne scapă de balonare. Cum poți avea un stomac plat

Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea
Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea[Sursa foto: freepik]

Deși pare o combinație perfectă pentru micul dejun, cerealele cu lapte nu sunt chiar ceea ce mulți dintre noi am crezut: un mic dejun sănătos. Contrat așteptărilor, aceste două alimente combinate scad din randamentul nostru zilnic.

Crește foarte mult indicele glicemic. Aduce o cantitate foarte mare de carbohidrați, de zaharui. Crescând indicele glicemic, primești un boost de energie, dar este o energie falsă, care scade într-un timp foarte scurt. Dacă mănânci dimineața cereale cu lapte, îți vei da seama că la o oră deja îți este foame. Nu este o combinație potrivită. Este mare consumatoare de energie .”, a explicat specialistul în domeniu.  

Paste cu brânză

Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea
Top combinații alimentare care ne distrug sănătatea[Sursa foto: freepik]

O altă combinație nefericită este cea de paste cu brânză, în cadrul căreia întâlnim o proteină și carbohidrat, care combinate pot avea efecte negative asupra sănătății noastre.

În momentul în care amestecăm brânza cu pastele, cresc numărul de calorii din paste. Crește indicele glicemic și aducem mai multe zaharuri în organism .”, a spus specialistul în domeniu.  



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Care sunt alimentele care ne ajută să slăbim. Cele mai bune alimente pentru a ajuta la pierderea în greutate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies