Tortul cu crema de ciocolata este unul dintre cele mai populare si apreciate deserturi.
Mod de preparare
Blatul se cumpara din comert, gata facut, sau se prepara in casa.
Se taie in doua sau in trei foi, in functie de cat de inalt este, si se insiropeaza fiecare cu siropul format din: zaharul si apa puse la foc pana cand se topeste zaharul si adaugarea aromelor- rom, putina esenta de vanilie si zeama de lamaie.
Placintele cu branza sarata! Reteta ca la bunica la tara!
Crema trebuie preparata intr-un vas, astfel: bate ouale intregi cu zaharul, adauga faina, cacaua, ciocolata si apoi pune, treptat, laptele fierbinte. Pune vasul la fiert si lasa-l pana cand se ingroasa compozitia.
Adauga crema intre foile de tort si pastreaza o parte pentru a imbraca tortul cu ea.
Decoreaza cu fructe confiate, cu frisca sau cu ce alte ornamente preferi.
sursa: Copilul.ro