Intr-o oala incapatoare pui merele, scortisoara si zaharul si le calesti pana cand merele isi lasa tot sucul si se inmoaie. Dai oala la o parte si lasi sa se raceasca.
Crema de branza o mixezi bine cu zaharul pudra, apoi incorporezi usor frisca batuta cu o lingurita de zahar vanilat. Tai blatul de tort in 3 parti egale (mie nu mi-au iesit tocmai egale) si le insiropezi cu un sirop format din apa cu zahar.
Pui peste blat o jumatate din cantitatea de mere impreuna cu siropul lasat de mere. Peste mere pui o jumatate din cantitatea de crema de branza, pui si cea de-a doua felie de blat, presezi usor blatul si continui cu cealalta cantitate de mere calite impreuna cu siropul lasat, dupa care crema de branza. Deasupra pui ultima felie de blat.
Pentru crema, maruntesti ciocolata. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena.
Mixezi frisca lichida si decorezi tortul dupa imaginatie. Dai tortul la frigider pentru cateva ore dupa care il servesti.
Ingredientele si cantitatile le gasesti aici: