Tortul cu nuci, cremă de mandarine și glazură reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă ?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Tort cu nuci, cremă de mandarine și glazură albă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Tort cu nuci, cremă de mandarine și glazură albă, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tort cu nuci, cremă de mandarine și glazură albă
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Tort cu nuci, cremă de mandarine și glazură albă, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort cu nuci, cremă de mandarine și glazură albă este de 20 de minute
Timp de preparare – 40 de minute
Timp total – o ora
Re ț eta de Tort cu nuci, cremă de mandarine și glazură albă este pentru 8 persoane
Citește și: Ce înseamnă cifrele de pe oua. Care este semnificația fiecărui cod de pe aceste produse
Ingrediente – Tort cu nuci, cremă de mandarine și glazură albă
Pentru prăjitură:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 2 căni de zahăr
- 1 cană de unt
- 4 ouă mari
- 3 căni de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- O jumătate de linguriță de sare
- 1 cană de lapte
Pentru cremă de mandarine:
- 2 căni de frișcă lichidă
- 1 cană de piure de mandarine (sau de suc de mandarine)
- O jumătate de cană de zahăr pudra
- 2 lingurițe de gelatină
Pentru glazură și decor:
- O jumătate de cană de unt
- 4 căni de zahăr pudra
- Un sfert de cană de lapte
- O jumătate de cană de nuci tocate
- 1 mandarină decojita și tăiată felii
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Mod de preparare - Tort cu nuci, cremă de mandarine și glazură albă
Pasul 1.
Pasul 2. Folosind un mixer, bateți zahărul și untul până când obțineți o compoziție cremoasa și pufoasa. Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.
Pasul 3. Într-un bol separat, amestecați făina, praful de copt și sarea. Adăugați amestecul de făină treptat în compoziția de unt și ouă, alternând cu laptele, amestecând continuu până la încorporare.
Pasul 4. Turnați aluatul în tavă pregătită și nivelați-l cu o spatulă. Coaceți prăjitură în cuptor timp de 35-40 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese curată. Lăsați prăjitură să se răcească complet în tavă.
Pasul 5. În timp ce prăjitură se răcește, pregătiți cremă de mandarine. Într-un bol, amestecați frișcă lichidă și piureul de mandarine până când obțineți o compoziție omogenă. Adăugați zahărul pudra și gelatină hidratata și amestecați bine.
Pasul 6. Tăiați prăjitură în trei straturi egale. Așezați primul strat pe un platou de servire și întindeți o parte din cremă de mandarine peste și continuați până când tortul este gata. La final, îl înveliți în glazură albă și îl puteți decora după preferințe.
Pasul 7. Această rețetă culinară va oferă o prăjitură delicioasă, fragedă și perfectă pentru orice ocazie. Tortul cu nuci, cremă de mandarine și glazură albă este o combinație perfectă între gustul dulce al nucilor și mandarinelor și textura moale a prăjiturii albe. Această prăjitură este perfectă pentru a fi servită la masă de Crăciun sau la alte evenimente festive.
Tortul cu nuci, cremă de mandarine și glazură albă este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Salată cu roșii, brânză stracciatella, ciabatta și busuioc. Un amestec de arome, mai mult decât bogate!