Tortul de Cheesecake cu zmeură si afine deasupra reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Tort de Cheesecake cu zmeura si afine deasupra. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos Tort de Cheesecake cu zmeura si afine deasupra, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tort de Cheesecake cu zmeură si afine deasupra
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Tort de Cheesecake cu zmeură si afine deasupra, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tort de Cheesecake cu zmeură si afine deasupra este de 30 de minute
Timp de preparare – o oră
Timp total – o oră si 30 de minute
Re ț eta de Tort de Cheesecake cu zmeur ă si afine deasupra este pentru 8 persoane
Citește și: Vrem să mâncăm sănătos, dar continuăm cu alimente toxice! La ce ar trebui să renunțăm?
Ingrediente – Tort de Cheesecake cu zmeur ă si afine deasupra
Pentru crustă:
- 200 g biscuiți digestivi
- 100 g unt topit
- 2 linguri zahar
Pentru umplutura:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 600 g brânză de vaci
- 200 g smântână grasă
- 150 g zahar
- 4 ouă
- 2 linguri extract de vanilie
- coaja rasa de la o lămâie
- sucul de la o lămâie
Pentru topping:
- 200 g zmeură proaspătă
- 200 g afine proaspete
- 50 g zahar
- 2 linguri amidon de porumb
- 2 linguri apă
De menționat
este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Mod de preparare - Tort de Cheesecake cu zmeură si afine deasupra
Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius si tapetați o forma de tort cu diametru de 23 de centimetri cu hârtie de copt.
Pasul 2. Faceți crusta: puneți 200 de grame de biscuiți într-o punga si sfărâmați-i cu un sucitor. Adăugați 100 de grame de unt topit si 2 linguri de zahar si amestecați pana când biscuiții sunt bine acoperiți cu unt si zahar.
Pasul 3. Transferați amestecul de biscuiți in forma pregătită si presați bine. Lăsați la frigider timp de 15 minute.
Pasul 4. Faceți umplutura: Într-un bol mare, amestecați 600 de grame de brânză de vaci, 200 de grame de smântână grasa, 150 de grame de zahar, 4 oua, 2 linguri de extract de vanilie, coaja rasa si sucul de la o lămâie. Amestecați bine pana când obțineți o compoziție cremoasa. Turnați compoziția peste crusta si nivelați suprafața.
Pasul 5. Coaceți timp de 50-60 de minute sau pana când cheesecake -ul este ferm la atingere si a început sa se rumenească ușor la margine. Lăsați sa se raceasca complet.
Pasul 6. Faceți topping-ul: Într-un castron mic, amestecați 200 de grame de zmeura, 200 de grame de afine si 50 de grame de zahar. Lăsați-le sa se macereze timp de 10 minute. Adăugați 2 linguri de amidon de porumb si 2 linguri de apa si amestecați bine.
Pasul 7. Puneți topping-ul peste cheesecake -ul răcit si nivelați-l cu o lingura. Lăsați sa se răcească in frigider timp de cel puțin o ora înainte de servire.
Pasul 8. Tăiați tortul in felii si serviți cu o lingura de fructe proaspete deasupra.
Pasul 9. Tortul de Cheesecake cu zmeura si afine deasupra este perfect pentru a impresiona invitații la o petrecere, iar daca ești in căutarea unei prăjituri spectaculoase, atunci acest Tort de Cheesecake cu zmeura si afine deasupra este perfect pentru tine. Este o prăjitură buna, cu un strat de cheesecake bogat si cremos si un topping delicios de fructe proaspete.
Tortul de Cheesecake cu zmeura si afine deasupra este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Macarons cu boabe de cafea, un desert delicios, elegant și sofisticat