Tort de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune. Fiecare mușcătură este o călătorie în lumea gusturilor rafinate și a senzualității culinare!

reteta de tort de ciocolata cu crema de frisca si capsune
Rețetă de Tort de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune

Într-o lume plină de placeri dulci, tortul de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune se ridică ca o adevărată bijuterie a deserturilor. Imaginați-vă o creație culinară în care fiecare strat aduce cu sine o explozie de arome delicioase și texturi.

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune, preparat exact pe gustul vostru.

Rețetă de Tort de ciocolată cu crem ă de frișcă și căpșune

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!

Timp de pregătire – 40 minute

Timp de preparare – 40 minute

Timp total – o oră și 20 minute

Porții – 6 persoane

Ingrediente – Tort de ciocolată cu crem ă de frișcă și căpșune

  • ulei
  • 300 g făină
  • o linguriță de sare
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un pliculeț de praf de copt
  • o lingură de pudră de cacao
  • 120 g ciocolată (după preferințe)
  • o jumătate de ceașcă de cafea fierbinte
  • 300 g unt (la temperatura camerei)
  • 350 g zahăr granulat
  • 4 ouă
  • 2 esențe de vanilie
  • 300 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 400 ml smântână pentru frișcă (rece)
  • 200 g lapte condensat (rece)
  • căpșune proaspete

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai buna reteta de tort de ciocolata
Rețetă de Tort de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citește și: Rețetă de tort Napoleon. Cel mai bun tort de casă cu o cremă delicioasă, fără ouă!

Mod de preparare- Tort de ciocolată cu crem ă de frișcă și căpșune

Pasul 1. În primul și-n primul rând, ne vom ocupa de pregătirea tăvilor noastre pentru straturile de tort. Așadar, vom avea nevoie de 3 tăvi rotunde de tort, pe care le vom unge cu puțin ulei, pe toată suprafața lor, iar ulterior vom așeza hârtie de copt și vom mai unge și deasupra acesteia cu încă puțin ulei.

Pasul 2. Imediat apoi, ne vom ocupa de prepararea blatului pentru tort. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom așeza o sită, în care vom cerne 300 de grame de făină, o linguriță de sare, o linguriță de bicarbonat de sodiu, un pliculeț de praf de copt și o lingură de pudră de cacao. Ingredientele se cern, iar cu ajutorul unui tel, le vom amesteca bine de tot.

Pasul 3. În continuare, vom avea nevoie de un alt bol, de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 120 de grame de ciocolată (după preferințe), pe care o vom mărunți bine de tot, cu ajutorul unui cuțit, peste care vom adăuga o jumătate de ceașcă de cafea fierbinte și le vom amesteca cu un tel, pentru ca ciocolata să se topească.

Pasul 4. Acum vom avea nevoie de bolul unui mixer de bucătărie, în care vom adăuga 300 de grame de unt (la temperatura camerei), moment în care vom porni mixerul, pentru a-l mărunți. Abia atunci vom adăuga și 300 de grame de zahăr granulat, treptat, și continuăm să mixăm pentru a obține un amestec pufos.

Între timp, vom adăuga și 4 gălbenușuri de ou, adăugate rând pe rând, alături de o esență de vanilie. Imediat apoi, vom turna în mixerul de bucătărie și ciocolata topită. Odată încorporată, vom amesteca această compoziție și cu amestecul de ingrediente uscate din bol, treptat, în timp ce mixerul este pornit, în timp ce adăugăm și 300 de mililitri de lapte (la temperatura camerei).

cea mai usoara reteta de tort de ciocolata
Rețetă de Tort de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune[Sursa foto: freepik]

Pasul 5. Imediat apoi, într-un bol separat, vom adăuga cele 4 albușuri de ou lăsate deoparte, pe care le vom mixa, până când vom obține din ele o spumă cremoasă. Este necesar să adăugăm în ele și 50 de grame de zahăr granulat. Compoziția se va amestecă, rând pe rând, cu cea preparată anterior, cu ajutorul unei spatule.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Pasul 6. Compoziția pentru blatul nostru se va împărți în toate cele 3 tăvi pregătite, cât mai egal cu putință. Stratul se va nivela pentru fiecare tavă în parte. Tăvile se vor introduce la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Pasul 7. În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de frișcă. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 400 de mililitri de smântână pentru frișcă (rece), 200 de grame de lapte condensat (rece) și o esență de vanilie, iar cu ajutorul mixerului, vom amesteca ingredientele timp de aproximativ 2-3 minute, pentru a obține frișca de care avem nevoie.

Pasul 8. După acest interval de timp, vom scoate tăvile de la cuptor, ulterior și straturile de blat din tăvi și începem asamblarea tortului nostru delicios. Crema de frișcă se pune într-un poș sau într-o pungă și vom începe să formăm vârfuri de frișcă pe primul strat de blat. Deasupra, vom adăuga și câteva felii de căpșune proaspete, apoi vom adăuga o altă bucată de blat și un alt strat de vârfuri de frișcă și felii de căpșune. Procesul se repetă până când se vor așeza toate cele trei straturi de blat, la final fiind tot un strat de vârfuri de frișcă și câteva felii de căpșune, iar rețeta este gata!

Tortul de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune este gata și se poate servi. Poftă bună!

tort de ciocolata cu crema de frisca si capsune
Rețetă de Tort de ciocolată cu cremă de frișcă și căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cea mai ușoară rețetă de chec cu afine. Un desert perfect pentru întreaga familie



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Rețetă de Cheesecake cu fructe de pădure congelate și mentă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies