Tort de morcovi cu mango și căpșune. Un tort colorat și sățios!

retete de gustare

Tort de morcovi cu mango și căpșune

Tortul de morcovi cu mango și căpșune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort de morcovi cu mango și căpșune.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort de morcovi cu mango și căpșune, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tort de morcovi cu mango și căpșune

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Panna cotta cu fructe de pădure. Un desert răcoros și cremos, indiferent de sezon!

retete de prajituri de casa
Tort de morcovi cu mango și căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Shakshuka. Alege să diversifici micul-dejun și să încerci această specialitate!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 6 persoane

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 6 ouă
  • 250 g de zahăr
  • 150 g de nucă măcinată
  • 450 g de morcovi răzuiți
  • 300 g de făină
  • 150 g de unt
  • un pliculeț de praf de copt
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • o linguriță și jumătate de scorțișoară
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Sare

Ingrediente pentru cremă

  • 500 g de mascarpone
  • 300 ml de frișcă lichidă
  • 150 g de zahăr pudră
  • sare
  • 250 g de gem de caise
  • un mango

ingrediente pentru decor

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

  • câteva căpșune proaspete

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Tort de morcovi cu mango și căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru acest delicios desert este să începem prin a prepara compoziția pentru blat. Așadar, tot ce trebuie să facem este ca pentru început să încălzim cuptorul la 180 °C.
  2. Următorul pas este să luăm 2 boluri diferite, pentru a separa albușurile de gălbenușurile de la ouă. În bolul în care se află albușurile vom presăra un praf de sare, după gust, iar cu ajutorul unui mixer le vom amesteca până când vom obține o textură spumoasă.
    Tot aici vom adăuga și treptat, toată cantitatea de zahăr, timp în care vom continua să mixăm până când vom obține o bezea fermă.
  3. Separat, în bolul în care avem gălbenușurile, vom amesteca și pe acestea cu puțină sare, dar și cu coaja de lămâie pe care am răzuit-o fin în prealabil. În această compoziție, odată ce s-au omogenizat ingredientele noastre adăugate, vom adăuga și untul, pe care l-am topit în prealabil, dar l-am și lăsat să se răcească îndeajuns de mult, iar toate aceste ingrediente se omogenizează. Acest amestec se va adăuga peste cel de albușuri și vom mixa până când amândouă sunt omogenizate.
  4. Acum a venit momentul să amestecăm și făina cu praful de copt, dar și cu bicarbonatul și pudra de scorțișoară, a mesei pe care îl vom trece printr-o sită, iar mai apoi vom adăuga treptat, cu ajutorul unei linguri, în compoziția preparată pentru un blat, timp în care continuăm să amestecăm. Și abia la final vom adăuga și nuca pe care am măcinat-o în prealabil, dar și morcovii rași. Amestecăm pentru ca aceste 2 ingrediente să se încorporeze cât mai bine în compoziția noastră.
  5. Acum vom avea nevoie de o tavă rotundă de cuptor, de preferat cu pereții detașabili, pe care vom așeza hârtie de copt, iar apoi treptat vom întinde și compoziția noastră preparată pentru blat, cu ajutorul unei spatule. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40 de minute, sau până când va trece de testul scobitorii. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, îl vom lăsa în forma de copt timp de aproximativ 10 minute să se răcească, iar mai apoi îl vom transfera pe un grătar pentru a se răci complet.
  6. Acum a venit momentul să pregătim și crema noastră pentru tort. Așadar, vă mai revăd nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga, pentru început, frișca lichidă, pe care o vom amesteca cu ajutorul unui mixer până când va avea consistența dorită. În alt bol, separat, vom amesteca și crema de mascarpone cu zahărul pudră, până când vom obține o textură cremoasă, moment în care vom adăuga aceste 2 ingrediente amestecate peste frișca lichidă, pentru a le încorpora și pe ele împreună astfel încât să obținem o cremă fermă. Adăugăm un praf de sare, după gust, iar ulterior crema se va pune în frigider.
  7. Dat fiind faptul că toate ingredientele noastre sunt gata, putem să ne ocupăm de asamblarea tortului. Imediat ce blatul nostru s-a răcit, îl putem secționa în 3 părți cât se poate de egale, pentru ca ulterior, pe un platou de dimensiuni mai mari să așezăm prima parte de blat, peste ea să adăugăm 1/4 din crema de brânză pregătită, peste care vom presăra cuburi mici de mango, apoi așezăm și a 2-a parte de blat, de asemenea o vom unge cu cremă de brânză și vom presăra câteva cuburi mici de mango, iar nu în ultimul rând, vom așeza și a 3-a parte de blat, pe care o vom unge cu crema de brânză rămasă, aspect ce îl vom repeta și pentru marginile tortului. Atenție însă! Pentru a putea obține acea nuanță portocalie de pe tort, puteți păstra puțină cremă de brânză separată, adăugați colorant alimentar portocaliu și decorați tortul.
  8. După acest pas, tortul se va introduce în frigider timp de câteva ore, iar imediat apoi rețeta de astăzi este gata de servit cu câteva bucăți de căpșune proaspete adăugate deasupra. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

tort de morcovi cu mango si capsune
Tort de morcovi cu mango și căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Shakshuka. Alege să diversifici micul-dejun și să încerci această specialitate!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies