Geta Sterp a pregătit un desert delicios, tort de morcovi, rețetă pe care a împărtășit-o cu urmăritorii ei.
Geta Sterp este mereu activă pe rețelele de socializare și împarte numeroase sfaturi, atât din viața ei personală, cât și din bucătărie. De această dată, în zi de sărbătoare, nu a putut să treacă cu vederea și să nu pregătească un desert delicios pentru întreaga familie, așa că tortul de morcovi este unul dintre deserturile pe care aceștia îl preferă.
Pentru blat:
- 60g zahăr brun
- două lingurițe de miere
- 100g margarină pentru copt și prăjituri
- 200 ml lapte
- un ou
- un praf de sare
- două lingurițe de scorțișoară
- o linguriță de extract de vanilie/o esență de vanilie
- 200g făină
- 10g praf de copt
- 200g morcovi rași
- 50g alune mărunțite
Pentru glazură:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 120g zahăr pudră
- 250g cremă de brânză
- o linguriță suc de lămâie/esență lămâie
Cum pregătește Geta Sterp tortul de morcovi
Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro
Geta începe prin a amesteca foarte bine margarina cu zahăr și miere, după care adaugă laptele, oul, scorțișoara și esența de vanilie, apoi omogenizează totul. Cerne și făina peste care adaugă un praf de sare, un praf de copt și alunele mărunțite, iar în cele din urmă adaugă morcovul și omogenizează compoziția. Pune amestecul într-o tavă unsă cu margarină și puțină făină și bagă totul la 160 de grade pentru 25 de minute. Ulterior, cât aluatul e la cuptor, pregătește și crusta din cremă de brânză cu zahăr pudră și esență de lămâie, iar deasupra ornează cu morcov ras. “Dacă e sărbătoare, nu lipsește ceva dulce. Într-un bol, frecați bine margarina cu zahărul și mierea, peste care adăugați laptele, oul, scorțișoara, vanilia și amestecați din nou. Cerneți făina, adăugați un praf de sare, un praf de copt, alunele mărunțite și morcovii și omogenizați compoziția.Puneți amestecul într-o tavă unsă cu margarină și puțină făină, iar apoi băgați la cuptorul preîncălzit la 160 de grade, pentru aproximativ 25 de minute!Între timp, ne ocupăm de glazură. Peste crema de brânză, adăugăm zahărul pudră, sucul sau esența de lămâie, iar după ce scoatem blatul de la cuptor și este complet răcit, întindem crema deasupra și ornăm cu morcov ras.”, a povestit Geta Sterp.