Tort Napoleon. Cât mai multe straturi de savoare!

retete de gustare

Tort Napoleon

Tortul Napoleon se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort Napoleon.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort Napoleon, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tort Napoleon 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 9 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Brânzoaice cu stafide. Exact ca la bunica acasă!

Citește și: Rețetă de smoothie care te va umple de energie

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp de preparare - o ora

Timp total - 30 de minute

Rețeta este pentru 6 persoane 

crema pentru tort napoleon reteta
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

Ingrediente pentru blat 

  • 3 ouă 
  • 250 ml apă rece 
  • o lingură de oțet alb 
  • sare 
  • 750 g făină 
  • 450 g unt 

Ingrediente pentru cremă 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

  • 7 gălbenușuri de ou 
  • 200 g zahăr granulat 
  • 70 g amidon de porumb 
  • 800 ml lapte 
  • 300 g unt 
  • o esență de vanilie 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

tort napoleon
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  • În primul rând, pregătiți blatul. Veți avea nevoie de un bol de dimensiuni adecvate în care să puneți ouăle întregi, apă rece, oțet alb și sare (după gust). Amestecă bine toate aceste ingrediente cu ajutorul unei furculițe. 
  • Între timp, puneți făina și untul într-un robot de bucătărie, tăiat in cubulețe mici (la temperatura camerei). Se amestecă cele două ingrediente până ajunge la o consistentă sfărâmicioasă. 
  • Imediat după aceea, transferați conținutul într-un castron mare și faceți un loc în centrul acestuia pentru a turna amestecul de ouă menționat mai sus. Cu ajutorul unei spatule, începeți să amestecați până obțineți un aluat omogen. Apoi puneți-l pe o suprafață plată și frământați-l direct cu mâinile pentru a fi cât mai neted posibil. Tăiați aluatul în 4 părți egale și scoateți 12 bucăți de aluat potrivite pentru formarea de bile. Puneți fiecare pe o tavă dreptunghiulară din sticlă termorezistentă, acoperiți cu folie de plastic și lăsați la frigider pentru aproximativ o oră. 
  • În acest timp, pregătiți crema. Veți avea nevoie de un bol mare în care veți pune gălbenușurile de ou (la temperatura camerei), zahărul granulat și amidonul de porumb. Cu ajutorul unui tel amestecam totul bine pana se obține o textură neteda. 
  • Apoi, puneți o oală mare pe aragaz și turnați în ea laptele (la temperatura camerei). Folosind o lingură de lemn, amestecați continuu până când laptele este cald, dar nu până când ajunge la punctul de fierbere. Imediat după aceea, turnați laptele puțin câte puțin peste amestecul de gălbenușuri din vas, continuând să amestecați cu telul. Întoarceți amestecul în oală și puneți oala pe aragaz la foc mic spre mediu. Trebuie amestecat constant până se obține o consistență cremoasă, gălbuie. Apoi scoateți oala de pe aragaz. 

retete pentru desert
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]

  • Adăugați în tigaie untul (la temperatura camerei) tăiat cubulețe mici și esența de vanilie și amestecați totul bine cu un tel pentru a obține o textură netedă. Acoperiți oala cu folie alimentară, astfel încât folia să atingă crema din interiorul oalei. Puneți tava la temperatura camerei să se răcească. 
  • Scoateți doar o bila de aluat din frigider și lăsați restul. Pudrați o bucată de hârtie de copt pe o suprafață plată cu făină și folosiți un sucitor pentru a întinde bilele de aluat una câte una pentru a crea un strat subțire, rotund de aluat. Odată ce straturile sunt create, folosiți o formă rotundă mai mare pentru a presa aluatul pentru a obține forma perfectă a prăjiturii. Înțepați aluatul cu o furculiță.
  • Pune hârtie de copt pe o tava dreptunghiulara si da la cuptor la 190 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute. Repetați acest proces pentru toate cele 12 bile de aluat. Odată ce toate straturile de tort au ieșit din cuptor, așezați-le pe rând pe o farfurie mare. 
  • Asamblați tortul Napoleon, mai întâi așezați stratul superior pe o farfurie mare și întindeți deasupra smântâna cu o spatulă. Apoi adăugați un strat de topping și încă 3 linguri de smântână, întindeți tot cu o spatulă. Repetați acest proces până se epuizează toate straturile, iar la final se presară și marginile zdrobite deasupra. Lăsați tortul să stea peste noapte la frigider, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de prajituri de casa
Tort Napoleon[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Brânzoaice cu stafide. Exact ca la bunica acasă!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies