Tort Raffaello în doar 40 de minute! Rețeta fabuloasă cu care îți vei surprinde toți apropiații

tort raffaello rețetă
Tortul este întotdeauna o surpriză

Iată cum poți prepara tortul Raffaello, desertul care te va face să te lingi pe degete.

Dacă vrei să organizezi o petrecere surpriză, dar n-ai apucat să cumperi vreo prăjitură, află că tortul Raffaello va fi vedeta serii, mai ales că este gata în doar 40 de minute. 

Tort Raffaello cu mascarpone și cocos

Pentru această rețetă de tort Raffaello îți trebuie o cremă de vanilie mai groasă și mai dulce decât orice se găsește printre reţetele de pe internet, aceasta fiind baza tortului și locul unde se vor încorpora frișca, dar și deliciosul mascarpone.

Crema de vanilie pentru tortul Raffaello trebuie făcută cu o zi înainte de a pregăti tortul și asta pentru că se va amesteca extraordinar de bine cu toate ingredientele.

raffaello rețetă
un tort este o surpriză de proporții[Sursa foto: PixaBay]

Această rețetă de tort Raffaello cu mascarpone și cocos este suficientă pentru 15 persoane, deci dacă petrecerea surpriză se termină repede, fiți sigure că vă vor mai rămâne câteva felii pentru a doua zi.

Blatul pentru tortul Raffaello

Pentru acest blat, vei avea nevoie de aproximativ 10 albușuri, 150 de grame zahăr tos, 1 praf de sare, 2 plicuri zahăr vanilat, 100 de grame fulgi de cocos( puțin prăjiți în tigaie), 50 de grame de făină, 50 de grame de unt pentru uns. 

Crema pentru tortul Raffaello

Pentru această cremă de mascarpone, vei avea nevoie de 500 ml de lapte, 6 gălbenușuri, 1 praf de sare, 200 grame zahăr tos, 50 de grame amidon alimentar, 2

plicuri zahăr vanilat, 250 de grame mascarpone, 250 ml frișcă naturală bătută, 100 de grame fulgi de cocos, 100 grame fulgi de migdale

tort raffaello
o bucată de tort la o petrecere este tot ce ne dorim[Sursa foto: PixaBay]

Sirop pentru tortul Raffaello

Pentru acest sirop vei avea nevoie de 300 ml de apă, 50 de grame de zahăr, vanilie...

Decorul pentru tortul Raffaello

Pentru decor, vei avea nevoie de 250 ml de frișcă bătută și îndulcită cu o linguriță de zahăr pudră, 12 bomboane Raffaello, 30 de grame fulgi de cocos

Modul de preparare pentru tortul Raffaello cu mascarpone și cocos

Forma pe care o alegi pentru tort trebuie tapetată cu unt și făină. Va trebui pus mai mult unt în formă, pentru a îi da tortului o aromă deosebită.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Cele 100 de grame de fulgi de cocos trebuie puse la prăjit și lăsate la răcorit.

Cuptorul trebuie dat la 180 de grade pentru ca tortul să iasă exact așa cum trebuie. 

Albușurile trebuie bătute spumă, împreună cu praful de sare. Peste această spumă vom adăuga zahărul tos și zahărul vanilat și vom continua să mixăm până ce vom obține o bezea.

Peste această bezea adăugăm fulgii de cocos și făina pe care am cernut-o în prealabil.

Încercăm să amestecăm cu o spatulă, de sus în jos. 

Toată această compoziție este pusă în forma de tort pe care o băgăm apoi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Aproximativ 40 de minute trebuie lăsat blatul la copt, iar apoi trebuie neapărat scos din forma de tort pentru a se răcori.

După cum am specificat, crema de vanilie trebuie făcută cu o zi înainte pentru a ieși un tort perfect.

Laptele trebuie pus la încălzit, iar între timp vom amesteca cu mixerul gălbenușurile, zahărul tos și praful de sare. Adăugăm amidonul și amestecăm în continuare foarte bine. Laptele călduț este turnat peste această compoziție, dar nu tot în acelaşi timp, și mixerul se va da la turație minimă. 

În oala în care a fiert laptele, punem compoziția și o lăsăm până clocotește. Dacă amidonul nu se mai simte, înseamnă că totul e gata. 

Crema fierbinte este turnată într-o tavă pe care am pus o folie de aluminiu. Vom înveli crema și o vom lăsa la răcit pentru pentru 2-3 ore. Ulterior o vom băga la frigider până a doua zi, când o vom putea folosi pentru tort.

Crema întărită o vom pune într-un castron peste care vom adăuga mascarpone și fulgi de cocos, și vom începe să amestecăm cu mixerul. Smântâna pentru frișcă este și ea adăugată și apoi este amestecată cu o spatulă.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Pentru sirop vom pune la fiert apă, zahăr și vanilie circa 2 minute. Acest sirop este lăsat la răcit și apoi turnat peste tort.

Blatul răcit este tăiat în două părți egale peste care se va adăuga siropul și crema. La fel vom proceda cu ambele foi.

Vom adăuga apoi fulgi de cocos și bomboane Raffaello și îl vom putea servi.

Poftă bună!

 

 

 

 

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Nume de botez copii 2021! Care sunt cele mai inovative nume de fete și băieți, la modă anul viitor?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies