Iată cum poți prepara tortul Raffaello, desertul care te va face să te lingi pe degete.
Dacă vrei să organizezi o petrecere surpriză, dar n-ai apucat să cumperi vreo prăjitură, află că tortul Raffaello va fi vedeta serii, mai ales că este gata în doar 40 de minute.
Tort Raffaello cu mascarpone și cocos
Pentru această rețetă de tort Raffaello îți trebuie o cremă de vanilie mai groasă și mai dulce decât orice se găsește printre reţetele de pe internet, aceasta fiind baza tortului și locul unde se vor încorpora frișca, dar și deliciosul mascarpone.
Crema de vanilie pentru tortul Raffaello trebuie făcută cu o zi înainte de a pregăti tortul și asta pentru că se va amesteca extraordinar de bine cu toate ingredientele.
Această rețetă de tort Raffaello cu mascarpone și cocos este suficientă pentru 15 persoane, deci dacă petrecerea surpriză se termină repede, fiți sigure că vă vor mai rămâne câteva felii pentru a doua zi.
Blatul pentru tortul Raffaello
Pentru acest blat, vei avea nevoie de aproximativ 10 albușuri, 150 de grame zahăr tos, 1 praf de sare, 2 plicuri zahăr vanilat, 100 de grame fulgi de cocos( puțin prăjiți în tigaie), 50 de grame de făină, 50 de grame de unt pentru uns.
Crema pentru tortul Raffaello
Pentru această cremă de mascarpone, vei avea nevoie de 500 ml de lapte, 6 gălbenușuri, 1 praf de sare, 200 grame zahăr tos, 50 de grame amidon alimentar, 2
plicuri zahăr vanilat, 250 de grame mascarpone, 250 ml frișcă naturală bătută, 100 de grame fulgi de cocos, 100 grame fulgi de migdaleSirop pentru tortul Raffaello
Pentru acest sirop vei avea nevoie de 300 ml de apă, 50 de grame de zahăr, vanilie...
Decorul pentru tortul Raffaello
Pentru decor, vei avea nevoie de 250 ml de frișcă bătută și îndulcită cu o linguriță de zahăr pudră, 12 bomboane Raffaello, 30 de grame fulgi de cocos
Modul de preparare pentru tortul Raffaello cu mascarpone și cocos
Forma pe care o alegi pentru tort trebuie tapetată cu unt și făină. Va trebui pus mai mult unt în formă, pentru a îi da tortului o aromă deosebită.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cele 100 de grame de fulgi de cocos trebuie puse la prăjit și lăsate la răcorit.
Cuptorul trebuie dat la 180 de grade pentru ca tortul să iasă exact așa cum trebuie.
Albușurile trebuie bătute spumă, împreună cu praful de sare. Peste această spumă vom adăuga zahărul tos și zahărul vanilat și vom continua să mixăm până ce vom obține o bezea.
Peste această bezea adăugăm fulgii de cocos și făina pe care am cernut-o în prealabil.
Toată această compoziție este pusă în forma de tort pe care o băgăm apoi la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Aproximativ 40 de minute trebuie lăsat blatul la copt, iar apoi trebuie neapărat scos din forma de tort pentru a se răcori.
După cum am specificat, crema de vanilie trebuie făcută cu o zi înainte pentru a ieși un tort perfect.
Laptele trebuie pus la încălzit, iar între timp vom amesteca cu mixerul gălbenușurile, zahărul tos și praful de sare. Adăugăm amidonul și amestecăm în continuare foarte bine. Laptele călduț este turnat peste această compoziție, dar nu tot în acelaşi timp, și mixerul se va da la turație minimă.În oala în care a fiert laptele, punem compoziția și o lăsăm până clocotește. Dacă amidonul nu se mai simte, înseamnă că totul e gata.
Crema fierbinte este turnată într-o tavă pe care am pus o folie de aluminiu. Vom înveli crema și o vom lăsa la răcit pentru pentru 2-3 ore. Ulterior o vom băga la frigider până a doua zi, când o vom putea folosi pentru tort.
Crema întărită o vom pune într-un castron peste care vom adăuga mascarpone și fulgi de cocos, și vom începe să amestecăm cu mixerul. Smântâna pentru frișcă este și ea adăugată și apoi este amestecată cu o spatulă.
Pentru sirop vom pune la fiert apă, zahăr și vanilie circa 2 minute. Acest sirop este lăsat la răcit și apoi turnat peste tort.
Blatul răcit este tăiat în două părți egale peste care se va adăuga siropul și crema. La fel vom proceda cu ambele foi.
Vom adăuga apoi fulgi de cocos și bomboane Raffaello și îl vom putea servi.
Poftă bună!