Tot ce nu stiai despre Dragobete. Traditii, superstitii si farmece de dragoste

Tot ce nu stiai despre Dragobete. Traditii, superstitii si farmece de dragoste
Tot ce nu stiai despre Dragobete. Traditii, superstitii si farmece de dragoste

Data de 24 februarie nu a fost aleasa intamplator. Odata cu natura, reinvie si iubirea, iar Dragobetele era ziua in care intreaga suflare sarbatorea innoirea firii si se pregatea pentru venirea primaverii.

De DRAGOBETE există fel de fel de superstiţii şi tradiţii, în care unele persoane încă mai cred cu tărie şi în ziua de azi.

1. Spălarea părului cu zăpadă

DRAGOBETE tradiţii 24 februarie. În popor, se spune că de DRAGOBETE fetele strângeau zăpadă şi o topeau, pentru a se spăla cu apa obţinută pe cap şi pe faţă. În acest fel, se menţineau frumoase tot anul şi băieţii le remarcau mai repede.

În zonele rurale, fetele foloseau apa din zăpada de DRAGOBETE pentru a face diferite farmece prin care să-şi atragă ursiţii.

2. Sărutul eternităţii

DRAGOBETE tradiţii 24 februarie. În unele zone din ţară, superstiţia de DRAGOBETE spune că îndrăgostiţii trebuie neapărat să se sărute în această zi, dacă vor să rămână împreună cât mai mult timp. De fapt, tot de DRAGOBETE, îndrăgostiţii fac o logodnă neoficială, prin care îşi jură iubire veşnică.

Acest lucru îi ajută să fie împreună pe viaţă.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Zodii compatibile pe viata! Uite pe cine sa nu scapi!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Sebastian este mărul discordiei! Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies