Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos!

Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos!
Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos!

Știai că vitamina D este singura vitamină pe care corpul nostru o produce în interacțiune directă cu soarele, prin piele? Acționează precum un hormon pentru organismul nostru, influențează multe funcții vitale, are un rol important în reglarea metabolismului, creează procesul de mineralizare a oaselor și susține echilibrul în corpul uman și menține sănătatea sistemului imunitar.

Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos! Știai că vitamina D este singura vitamină pe care corpul nostru o produce în interacțiune directă cu soarele, prin piele? Acționează precum un hormon pentru organismul nostru, influențează multe funcții vitale, are un rol important în reglarea metabolismului, creează procesul de mineralizare a oaselor și susține echilibrul în corpul uman și menține sănătatea sistemului imunitar.

Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos!
Tot ce trebuie să știi despre vitamina D! Cum să trăiești sănătos!

Pentru a obține o doză optimă de vitamina D, indicat este să ne expunem la razele solare în fiecare zi timp de 15 minute. Dar ce facem în sezoanele ploioase și reci, când suntem privați de razele solare?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Deficitul de vitamina D este o problemă care afectează multe persoane în lume.

Având în vedere faptul că în sezonul rece este dificil să ne bucurăm de un aport al vitaminei D corespunzător, trebuie să apelăm la soluții alternative pentru a compensa acest aspect.

Citeste si: Cele mai bune vitamine împotriva Covid-19! Previn complicațiile

Cum se manifestă deficitul de vitamina D

Atunci când o persoană se confruntă cu un deficit de vitamina D, aceasta poate experimenta probleme cu vederea, probleme legate de demineralizarea oaselor, probleme dentare, tulburări de somn, oboseală și extenuare, crampe musculare și infecții recurente.

Ce putem face pentru a suplini necesarul de vitamina D

Pentru evitarea carentelor de vitamine și păstrarea unui sistem imunitar puternic, trebuie să păstram o dietă echilibrată, bazată preponderent pe fructe și legume, să facem mișcare în aer liber ori de cate ori avem ocazia, indiferent de natura mișcării, să dormim cât mai mult pentru regenerare și revigorare și, atunci când medicul recomandă în urma unor analize efectuate, să apelăm la un supliment de vitamina D, în special în sezonul rece, atunci când organismul nostru are mare nevoie.

Vitamina D3 ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar și susține funcțiile organismului, în special cu privire la sănătatea oaselor și a mușchilor.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies