Totul despre gripă. Sfaturile medicului

Totul despre gripă. Sfaturile medicului
Totul despre gripă. Sfaturile medicului

Aflați din rândurile următoare tot ce trebuie să știți despre gripă.

Ne aflăm în plină epidemie de gripă, iar acest lucru se face resimțit mai ales la nivelul spitalelor, unde secțiile sunt pline, iar primele decese cauzate de gripă au început să apară.

În cadrul emisiunii „ Teo Show ”, difuzată pe Kanal D, domnul doctor Radu Tincu, medic primar ATI a vorbit despre cel mai frecvent val de gripă din ultimii ani. Aflați din rândurile următoare tot ce trebuie să știți despre gripa sezonieră.

Care sunt cauzele care au dus la o epidemie de gripă

Citește și: Când să tratăm copilul acasă și când mergem cu el la spital

Care sunt cauzele care au dus la o epidemie de gripă

Potrivit specialistului în domeniu, este firesc să avem o perioadă accentuată a îmbolnăvirilor, mai ales din cauza vremii, dar și din cauza măsurilor sanitare care nu mai sunt atât de strict respectate ca în anii pandemiei.

Este absolut logic să avem o transmitere a virusului mult mai accentuată. Vremea este foarte caldă, favorizează transmiterea și multiplicarea virusurilor în natură, în special al celor respiratorii. Gripa în fiecare an a ucis oameni. România a raportat în fiecare an oameni care și-au pierdut viața din cauza gripei. Trebuie să fim foarte atenți pentru că și gripa poate crea probleme. Chiar dacă nu ajungem la spital, faptul că ne îmbolnăvim, că avem disconfort, că facem febră, avem dureri musculare și tușim; toate aceste lucruri ar putea fi evitate pe de o parte dacă ne-am fi

vaccinat undeva în octombrie, început de noiembrie și pe de altă parte, dacă respectăm niște măsuri sanitare simple .”, a spus specialistul în domeniu.

Care sunt măsurile sanitare pe care trebuie să le respectăm pentru a ne proteja de gripă

Citește și: Cum avem grijă de sănătatea noastră în sezonul rece

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Care sunt măsurile sanitare pe care trebuie să le respectăm pentru a ne proteja de gripă

Potrivit specialistului în domeniu, în această perioadă este foarte importantă prevenția.

De aceea, recomandarea lui este vaccinul antigripal, dar și măsurile de protecție corespunzătoare, aceleași care ne-au ajutat să trecem și peste pandemia de coronavirus.

Vârful acestui val de gripă va fi atins undeva după prima parte a lunii februarie. Avem timp suficient să ne vaccinăm.

Anticorpii după vaccinare apar undeva la 8-10 zile după ce am primit vaccinul. Vaccinul antigripal este foarte eficient. Nivelul de anticorpi pe care îl produce este suficient cât să ne protejeze .”, atrage atenția specialistul în domeniu.

Printre măsurile de protecție în lupta cu gripa sezonieră se numără autoizolarea, purtarea măștii de protecție și testarea.

 „ Copiii care au febră, dureri de gât, le curge nasul, trebuie să rămână la domiciliu câteva zile pentru a nu îmbolnăvi toată colectivitatea școlară.

Cred că izolarea de bună voie reprezintă un element de moralitate civică și de responsabilitate civică în primul rând. Purtarea măștii de protecție s-a dovedit că reduce transmiterea virusului. Suntem bolnavi, purtăm mască de protecție. Strănutăm, o facem în batiste de unică folosință pe care le aruncăm. Ne spălăm pe mâini și nu punem mâinile murdare peste tot. Putem să avem teste fals negative. Dacă simptomatologia continuă să fie prezentă, la un interval de 48 de ore trebuie să repetăm testul.
”, a explicat specialistul în domeniu.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

Ce facem când avem primele simptome de gripă

Citește și: Când e bine să întoarcem copilul în colectivitate, după o viroză

Ce facem când avem primele simptome de gripă

Poate cel mai rău lucru în cadrul acestor îmbolnăviri în masă este faptul că oamenii nu știu ce trebuie să facă în cazul în care se confruntă cu simptomele specifice gripei. Astfel, de teamă aceștia se prezintă numaidecât la camera de gardă și astfel sistemul de sănătate întâmpină o suprasolicitare care nu le permite medicilor să se ocupe cum trebuie de cazurile cu adevărat importante.

În acest caz, sfatul specialistului în domeniu este să încercăm să ne tratăm acasă și în ultimă fază putem să mergem la camera de gardă.

 „ Spitalele sunt zone unde ne putem contamina. Cred că cel mai important lucru este să rămânem la domiciliu. Analgezice, antiinflamatoare, antitermice administrate pentru o perioadă de 24-36 de ore. Dacă după acest interval de timp tot nu cedează, vom lua legătura cu medicul de familie. Dacă nici după tratamentul medicului de familie după un interval de 24-36 de ore nu se înregistrează o îmbunătățire a stării generale, atunci cred că trebuie să mergem la camera de gardă .”, a explicat specialistul în domeniu.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum sa ai grija de tine in sezonul rece. Avem cele mai bune ponturi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies