Totul despre tenul acneic. Ce trebuie să facem

Totul despre tenul acneic. Ce trebuie să facem
Totul despre tenul acneic. Ce trebuie să facem

Multe persoane se confruntă cu un ten acneic, atât în adolescență, cât și la maturitate. Iată ce trebuie să faci pentru a reuși să previi apariția acesteia!

Anca Hâncu, doctor în nutriție, a vorbit despre tenul acneic și despre alimentele pe care ar trebui femeile să le consume. Iată ce nu trebuie să lipsească din meniul femeilor.

Citește și: Cum sa iti menții partenerul fidel

Totul despre tenul acneic. Ce trebuie să facem
Totul despre tenul acneic. Ce trebuie să facem[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Care sunt alimentele bune atunci cand ai stomacul sensibil

Ce alimente  nu trebuie să lipsească din meniul femeilor

Anca Hâncu, doctor în nutriție, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV despre cât de importantă este hrana, mai ales pentru fetele tinere. Ea considere că tinerețea este momentul în care se pot crea obiceiuri bune și corecte și trebuie prins.

Femeia trebuie să facă activitate fizică în fiecare zi, iar acest lucru se învață în perioada adolescenței.

Una dintre provocări, la tineri, este tenul acneic, ca urmare a unor dezechilibre hormonale care există la vârsta respectivă.

„Important este la fetele tinere, pentru că tinerețea e frumoasă oricum ar fi. Tinerețea însă este momentul în care se pot crea obiceiuri bune, obiceiuri corecte și trebuie prins acest moment. Femeia trebuie să se obișnuiască să facă activitate fizică zilnic și acest lucru se învață în perioada adolescenței la tineri, pentru că atunci greutatea se menține foarte ușor și ele nu realizează cât de important este să învețe să facă mișcare zilnic.

Pe de altă parte, provocarea la tinerețe este tenul acneic este, ca urmare a unor dezechilibre hormonale care există la această vârstă, și atunci avem niște recomandări pentru fetele cu acnee chiar excluderea a tuturor lactatelor pentru cel puțin o perioadă de timp, care după aceea vor fi reintroduse treptat, mai ales cele fermentate. Introducerea în alimentația acizilor grași, uleiul de măsline, peștele gras, somon, ton, macro și toate oleaginoasele sunt din nou benefice, legume, vegetale.”,
a spus specialistul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

La adolescență, alimentele trebuie să fie gătite în casă, deoarece este important ca tinerii să aibă o alimentație corectă și alimentele procesate trebuie excluse. Vorbim despre zaharuri în exces, grăsimi în exces și un lucru foarte important este hidratarea.

„S-ar putea ca tenul să reacționeze ca urmare a unor alergii sau unor intoleranțe, care trebuie testate și sigur un control dermatologic.

Aici la adolescența mai am un mesaj important, alimentele să fie cât se poate gătite în casă, o alimentație corectă și excluderea alimentelor procesate, a zaharurilor în exces, a grăsimilor în exces și a alimentelor prăjite și este foarte important să bem apă. Alcoolul în cantitate limitată, somnul adecvat. Post-adolescență, femeia trece prin provocările sarcinii sau nu, este o perioadă despre care noi am mai discutat și nu intrăm neapărat în detalii acum”, a
mai spus ea.

Citește și: Totul despre testul Papanicolau. Este investigația care salvează vieți

Totul despre tenul acneic. Ce trebuie să facem
Totul despre tenul acneic. Ce trebuie să facem[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum ne putem obișnui copilul să doarmă singur

Ce a mai spus specialistul despre femeia matură

Specialistul a vorbit și despre femeia matură,  despre care a menționat că vrea să își mențină strălucirea și frumusețea, iar atunci este foarte important consumul de vitamine în proporția adecvată, dar și alimentele care conțin retinol sunt la fel

de importante, cum ar fi, morcovul dulce, dovleacul, mango și caise.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Ajungem la femeia matură, care vrea totuși să își mențină strălucirea, să își mențină frumusețea, sau cel puțin vitalitatea atât de mult cât se poate, și atunci consumul de vitamine în proporția adecvată, dar și alimentele care conțin retinol vor fi importante, morcov, cartof dulce, dovleac, mango și caise, alimente care asigură un aport important de vitamine antioxidanți. Frumusețea vine din interior, și gândurile frumoase, dar și alimentele pentru vârstă noastră. După aceea, efect antiinflamator, antioxidant vor avea toate legumele și fructele, peștele, oleaginoase, leguminoase, pentru că avem proteină și din sursă vegetală și din sursă animală și mult aș dori să punctez ouăle, deoarece multe doamne au impresia că după o vârstă trebuie să reducă consumul de ouă, puteți face chiar acea omletă albă cu mai multe albușuri și eventual un singur gălbenuș de ou, pentru că este o proteină complexă, completă. La doamnele după vârsta aceea critică la care hormonii pleacă mai sunt proteinele din soia care ajută foarte mult și pot reprezenta chiar un supliment alimentar”, a mai adăugat specialistul.

După ce trecem de o anumită vârstă, consumul de suplimente poate ajuta la o anumită alimentație și consumul de probiotice este foarte important.

„Sigur, după o anumită vârstă consumul de suplimente sau anumite vitamine, dacă există anumite deficiențe poate ajuta la o anumită alimentație, însă, în mod normal alimentația completă, probabil va fi suficient de echilibrată. Tot după o anumită vârstă, un rol important îl are consumul de probiotice pe care îl luăm din lactate fermentate, din acel borș care se pune în ciorbiță și care face ciorba românească un aliment foarte complex, hrănitor și sănătos, care și hidratează”, a mai spus aceasta.

Citește și: Semne care îți arată ca ai nevoie de terapie în cuplu

Totul despre tenul acneic. Ce trebuie să facem
Totul despre tenul acneic. Ce trebuie să facem[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Ultima cifră din anul nașterii, secretul destinului nostru



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Totul despre bolile parodontale. Care sunt factorii de risc?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies