Tradiții de Paște 2023. Ce este interzis să facă femeile în prima zi de Paște, vor avea ghinion tot anul

paste ortodox 2023
Tradițiile de Paște sunt unele dintre cele mai respectate din zilele noastre

Tradițiile de Paște sunt unele dintre cele mai respectate din zilele noastre. Însă știați ce vă poate aduce ghinion, dacă nu respectați?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact tradițiile de Paște, pentru acest an, dar și ce anume trebuie să faci și ce nu. În plus, descoperiți și care sunt tradițiile din câteva zone din România.

 

Tradiții de Paște 2023. Ce trebuie să faci

Atunci când vine vorba despre perioada sărbătorilor pascale, indiferent de an, acestea sunt valabile, în special dacă ne dorim ca totul să decurgă bine și să ne bucurăm de această perioadă.

Astfel, există anumite tradiții și obiceiuri, pe care trebuie să le respectăm, iar printre acestea se află și următoarele:

  • Se pare că dimineața de Paște este foarte importantă. Prin urmare, una dintre tradițiile păstrate, ține de faptul că este bine să privești, odată ce te trezești, prima și prima oară, într-un vas cu apă neîncepută. Astfel, se spune că vei avea vederea bună pentru tot restul anului. De asemenea, la această tradiție se adaugă și faptul că trebuie să te speli cu această apă, însă dintr-o cană nouă, în care s-a pus un ou roșu, unul alb, un bănuț de argint și un fir de iarbă verde. Toate acestea sunt semne clare ale sănătății, prosperității și sporului. În unele zone ale țării, iarba verde este înlocuită cu urzică, iar oul alb nu se adaugă.
  • În strânsă legătură cu oul, se pare că la masa de Paște, se păstrează tradiția ca prima și prima dată să se consume un ou roșu. Astfel, se pare că oul fiert roșu, specific acestei sărbători, va aduce sănătate pe parcursul anului. Imediat după consumarea oului fiert, se recomandă să se mănânce pește și carne de pasăre, pentru a fi sprinten ca peștele și ușor ca pasărea.
  • Tot în strânsă legătură cu ouăle roșii, se află și faptul că, persoana cu care ciocnești ouăle vopsite în ziua de Paște, tot cu aceea te vei întâlni și pe lumea cealaltă. În plus, dacă alegi să păstrezi un ou roșu timp de 40 de zile, după Paște, în ciuda faptului că este o perioadă lungă de timp, iar el nu se strică, se spune că o să ai noroc tot anul.

traditii paste 2023
Tradițiile de Paște sunt unele dintre cele mai respectate din zilele noastre[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Rețetă delicioasă de Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Tradiții de Paște 2023. Ce nu ai voie să faci

Așa cum există nenumărate tradiții păstrate cu sfințenie în perioada pascală, exact așa există și nenumărate tradiții la care trebuie să acordăm atenție, ținând cont de faptul că nu

avem voie să le facem. Printre aceste tradiții se află și faptul că:

  • De asemenea, se spune că nu este bine să arunci lumânarea aprinsă în noaptea de Paște, ci mai degrabă să o ai în casă pentru cât mai mult timp cu putință. Se spune că se poate aprinde în caz de boală sau supărări.
  • Oul roșu fiind principala tradiție a acestei sfinte sărbători, se spune că nu ai voie să-l mănânci cu sare în ziua de Paște, pentru că vei transpira tot anul, iar pască, crucea de pe ea și anafura se consideră leac, ceea ce îi determină să mai păstreze câteva bucățele.

paste 2023
Tradițiile de Paște sunt unele dintre cele mai respectate din zilele noastre[Sursa foto: unsplash]
 

 

Ce este interzis să facă femeile în prima zi de Paște, vor avea ghinion tot anul

Conform tradiției, se spune că în ziua de Paște nu ai voie să dormi. În caz contrar, se spune că vei fi somnoros pentru tot restul anului, iar în plus, vei avea și ghinion, constând în faptul că viermii sunt cei care vor mânca semănăturile, motiv pentru care recolta va fi distrusă, iar ploaia își va face apariția de fiecare dată când vei

vrea să lucrezi câmpul.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

traditii paste
Tradițiile de Paște sunt unele dintre cele mai respectate din zilele noastre[Sursa foto: unsplash]

 

Tradiții de Paște în România

  • În Transilvania se pare că există obiceiul conform căruia, băieții merg în familiile cu fete și le stropesc cu parfum pentru “a nu se vrăjii”.
  • În Câmpulung Moldovenesc, credincioșii sunt cei care obișnuiesc să iasă în curtea bisericii, pentru a se așeza într-un cerc, cu lumânările aprinse, pentru a-l aștepta pe preot, pentru a le sfinții bucățele din coșul pascal.
  • În Moldova, se pune un ou roșu și unul alb într-un bol cu apă, cu monede, pentru a se spăla pe față.

ce se pune pe masa de paste
Tradițiile de Paște sunt unele dintre cele mai respectate din zilele noastre[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Rețetă de Plăcintă cu nuci pecan, care vă va face papilele gustative să danseze de bucurie



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cotlet de porc cu sos. Secretul unui cotlet de porc perfect crocant, servit cu un sos rafinat și inconfundabil!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies