Somonul și creveții la grătar cu cartofi prăjiți reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cei mai gustoși creveți și somon la grătar cu cartofi prăjiți, preparați exact pe gustul vostru.
Rețetă de Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți, absolut delicioase, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții - 4 persoane
Ingrediente – Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți
Ingrediente pentru somon la grătar
- 4 fileuri de somon
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
Ingrediente pentru friptura de creveți
- 500 de grame de creveți mari, decojiți și devenați
- 3 căței de usturoi măcinați
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
Ingrediente pentru cartofii prăjiți
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 4-5 cartofi mari, decojiți și tăiați
- ulei (pentru prăjit)
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Cotlet de miel, fraged și aromat
Mod de preparare - Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să începeți prin a pregăti somonul. Îndepărtați orice oase și piele dacă este necesar, apoi clătiți cele 4 fileurile de somon cu apă rece și uscați-le cu prosoape de hârtie.
Pasul 2. În continuare, veți avea nevoie de un bol mic, în care veți amesteca 2 linguri de ulei de măsline, cu 2 linguri de zeamă de lămâie, 1 cățel de usturoi zdrobit, sare și piper negru măcinat (după gust) până se combină bine. Atenție însă! Este nevoie să rezervați o parte din marinada de lămâie, pentru a o folosi mai târziu.
Pasul 3.
Pasul 4. Gătiți somonul aproximativ 4-6 minute pe fiecare parte sau până când se rumenește frumos și se prăjește la grătar pe exterior, dar rămâne încă suculent și fraged pe interior. Întoarceți fileurile cu grijă folosind o spatulă. Odată ce somonul este gata, scoateți bucățile de pe grătar și le lăsați să se odihnească 2-3 minute, iar marinata rezervată o veți stropi peste somon.
Pasul 5. Acum a venit timpul să pregătiți creveții, mai exact cele 500 de grame. Scoateți cozile și clătiți creveții cu apă rece, apoi ii uscați cu prosoape de hârtie. Separat, într-un bol mic, amestecați 3 căței de usturoi zdrobit, cu 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper negru macinta (după gust).
Pasul 6. Preîncălziți apoi o tigaie pentru grătar, la foc mediu-mare și ungeți-o cu un strat ușor de ulei.
Pasul 7. În continuare, înmuiați fiecare crevete în marinada de usturoi, asigurându-vă că acoperiți ambele părți uniform, apoi puneți creveții pe tigaia pentru grătar și gătiți timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când se rumenesc frumos și sunt prăjiți pe dinafară, dar suculenți și fragezi pe interior. Odată ce creveții sunt gata, scoateți-i de pe grătar și lăsați-i deoparte.
Pasul 8. Acum trebuie să curățați și să tăiați 4-5 cartofi. Ulterior, aceștia trebuie clătiți cu apă rece și uscați cu prosoape de hârtie.
Pasul 9. Între timp, preîncălziți o friteuză sau o oală cu ulei la 190 de grade Celsius. Prăjiți cartofii în loturi, timp de 3-4 minute sau până când devin maronii și crocanți. Se scot din ulei folosind o lingură și îi așezăm pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a scurge excesul de ulei. Se presăra cartofii prăjiți cu sare și piper negru negru măcinat (după gust), cât sunt încă fierbinți.
Pasul 10. Aranjați somonul la grătar și creveții pe farfurii, alături de cartofii prăjiți și un sos la alegere, iar rețeta este gata!
Somonul și creveții la grătar cu cartofi prăjiți sunt gata și se pot servi. Poftă bună!
Citește și: Dovleacul, minunea pentru sănătate