Află din rândurile următoare care este rețeta de plăcintă cu carne de vițel și brânză a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea gătește mereu cele mai gustoase preparate pentru familia sa. De data aceasta, soția lui Tavi Clonda a pregătit o plăcintă cu carne de vițel și brânză și a filmat întreg procesul, împărtășind imaginile cu urmăritorii săi din mediul online.
„ Astăzi o să fac o plăcintă pe care aș fi făcut-o cu carne de miel, dacă aș fi avut, dar pentru că nu am avut carne de miel o să o facem cu carne de vițel și o să o îmbunătățim cu niște brânză feta și o să iasă o delicatesă!”
Rețeta de plăcintă cu carne de vițel și brânză a Gabrielei Cristea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- unt;
- ulei;
- foi de plăcintă;
- brânză feta;
- brânză cremoasă;
- ceapă;
- usturoi;
- ardei;
- muguri de pin;
- ceapă verde;
- salvie;
- cimbru;
- carne de vițel;
- morcov;
- două linguri de sos concentrat de roșii;
- chivas.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Procesul este unul foarte simplu, iar, potrivit spuselor sale, rezultatul este de-a dreptul delicios.
„ Începem curățând toate legumele. Într-o cratiță încinsă punem ulei și trebuie să fim destul de generoși cu uleiul pentru că vom avea carne de vițel, care este destul de slabă. Amestecăm bine-bine carnea la prăjit, că să se desfacă, să nu rămână lipită și să se prăjească peste tot. Ca totul să meargă mai repede, o să lucrez la două tigăi. Am mai pus o tigaie la încins și o să pun ulei în ea.
Hai să vă arăt cum montez plăcinta. Iau o formă din asta cu marginea detașabilă și pun destul de generos unt topit, inclusiv pe marginile tăvii. Punem o foaie și avem grijă să o montăm de așa manieră încât să încapă în toată tava. Punem din nou unt topit. Ungem, mai luăm o foaie și o așezăm frumos invers, ca să putem să îmbrăcăm plăcinta cât mai bine. Punem din nou unt și ungem bine tava. Punem compoziția în partea de jos, iar deasupra o să pun brânză cremoasă, pe care am să o fărâmițez și vreau să acopăr toată suprafața cu ea. Tragem marginile în interior. Trebuie să lucrați foarte repede pentru că dacă nu, se usucă foaia de plăcintă. Deasupra punem fâșii din acestea. La final ungem totul din belșug cu unt. Plăcinta mea o să intre la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute. ”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.