Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 170 de grade. O tavă de aproximativ 20 x 30 centimetri se unge cu ulei sau unt. Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă nucile. Amestecul se pune în tavă, apăsând bine. Se ţine la cuptor în jur de 20 de minute sau până când capătă o culoare aurie. Apoi se lasă să se răcească complet.
Se bate crema de brânză cu zahărul până când capătă o consistentă pufoasă. Se adaugă o ceaşcă de frişcă şi se amestecă bine. Se întinde peste blat după ce acesta s-a răcit complet. Se prepară budinca de ciocolată cu o ceaşcă şi jumătate de lapte. Se lasă puţin la răcit, apoi se toarnă peste stratul de brânză. Se prepară budinca de vanilie şi se toarnă peste stratul precedent.
Se pune şi ultimul strat – frişca rămasă. La final, se poate decora cu bucăţele de nuci sau cu ciocolată rasă. Prăjitura se ţine la rece 2-3 ore înainte de a fi servită.
Sursa: retete.unica.ro