Dacă îți dorești să ai parte de o porție de mâncare pe cinste, ei bine, tot ce trebuie să faci este să călești corect ceapa. Aceasta se potrivește foarte bine cu diverse feluri de mâncare și nu este deloc dificil de preparat.
Cu toate acestea, există multe gospodine care fac o greșeală mare atunci când călesc ceapa. Iată un truc simplu care te va ajuta să ai parte de cea mai gustoasă ceapă!
Cum se călește corect ceapa
Ceapa este un ingredient foarte important, mai ales că stă la baza multor preparate sărate, iar chiar daca vrem sau nu, aceasta trebuie călită, deoarece în final gustul mâncării depinde ea.
Ceapa rumenită dă un gust diferit, dar și deosebit multor mâncăruri, de la tocănițe și fripturi, la sandvișuri.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Din păcate, există multe gospodine care greșesc atunci când călesc ceapa. Acestea o prepară la foc rapid, iar ingredientul devine maroniu sau chiar ars.
În momentul în care marginile bucăților de ceapă devin maro, înseamnă că aceasta este prea prăjită. Chiar și așa, există un truc care va ajuta fiecare gospodină să aibă parte de ceapa perfectă. Tot ce trebuie să faceți este să puneți un vârf de cuțit de sare, deoarece o va înmuia.
Beneficiile cepei
Ceapa este una dintre cele mai vechi plante de cultură și provine din regiunile de stepă din Asia centrală și de vest, inclusiv probabil teritoriul Afganistanului de astăzi. Este folosită în multe feluri de mâncare din întreaga lume datorită aromei sale puternice și beneficiilor sale nutriționale, având o bogată sursă de vitamine și minerale.
Ceapa conține vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 și magneziu, dar și carbohidrați, potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru și complexul de vitamine A, E și B. De asemenea, conține și substanțe cu proprietăți antiseptice și poate fi folosită în prepararea mâncărurilor, atât crudă, dar și gătită.