Trucul care te va ajuta să nu mai arzi ceapa. Gospodinele pricepute știu care este cea mai bună metodă

Trucul care te va ajuta să nu mai arzi ceapa. Gospodinele pricepute știu care este cea mai bună metodă
Trucul care te va ajuta să nu mai arzi ceapa. Gospodinele pricepute știu care este cea mai bună metodă

Dacă îți dorești să ai parte de o porție de mâncare pe cinste, ei bine, tot ce trebuie să faci este să călești corect ceapa. Aceasta se potrivește foarte bine cu diverse feluri de mâncare și nu este deloc dificil de preparat.

Cu toate acestea, există multe gospodine care fac o greșeală mare atunci când călesc ceapa. Iată un truc simplu care te va ajuta să ai parte de cea mai gustoasă ceapă!

Citește și: Efectul neștiut pe care îl au boabele de orez puse într-o sticlă de vin! Cu siguranță că vei vrea să încerci acest truc!

Cum se călește corect ceapa

Ceapa este un ingredient foarte important, mai ales că stă la baza multor preparate sărate, iar chiar daca vrem sau nu, aceasta trebuie călită, deoarece în final gustul mâncării depinde ea.

Ceapa rumenită dă un gust diferit, dar și deosebit multor mâncăruri, de la tocănițe și fripturi, la sandvișuri.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Din păcate, există multe gospodine care greșesc atunci când călesc ceapa. Acestea o prepară la foc rapid, iar ingredientul devine maroniu sau chiar ars.

În momentul în care marginile bucăților de ceapă devin maro, înseamnă că aceasta este prea prăjită. Chiar și așa, există un truc care va ajuta fiecare gospodină să aibă parte de ceapa perfectă. Tot ce trebuie să faceți este să puneți un vârf de cuțit de sare, deoarece o va înmuia.

Beneficiile cepei

Ceapa este una dintre cele mai vechi plante de cultură și provine din regiunile de stepă din Asia centrală și de vest, inclusiv probabil teritoriul Afganistanului de astăzi. Este folosită în multe feluri de mâncare din întreaga lume datorită aromei sale puternice și beneficiilor sale nutriționale, având o bogată sursă de vitamine și minerale.

Ceapa conține vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 și magneziu, dar și carbohidrați, potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru și complexul de vitamine A, E și B. De asemenea, conține și substanțe cu proprietăți antiseptice și poate fi folosită în prepararea mâncărurilor, atât crudă, dar și gătită.

Citește și: Machiaj pentru ochi verzi. Tehnici profesionale și culori potrivite pentru a pune în valoare culoarea ochilor tăi!



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

De ce trebuie să pună femeile cuișoare în fața ușii. Trucul neștiut care te scapă de o mare problemă

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies