Trucul secret pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei. Gospodinele vor fi uimite

Trucul secret pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei. Gospodinele vor fi uimite

Orezul este o leguma versatilă care aduce bucurie în bucătărie. Indiferent dacă îl folosim ca garnitură sau ca ingredient în diverse rețete, majoritatea dintre noi avem deja o experiență cu acest ingredient. Dar, pe lângă beneficiile sale, există și o parte mai puțin plăcută, și anume. lipirea de oală.

Cu toate acestea, există un truc simplu care vă va scuti de aceste probleme legate de orez!

Citește și: Ce să faci sa nu se mai lipească clătitele. Care este ingredientul pe care să îl adaugi la clătite pentru a nu se mai lipi de tigaie!

Trucul secret pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei [Sursa foto: freepik]

Trucul secret pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei

Orezul este un ingredient permanent în bucătăria noastră. Datorită versatilității sale, poate fi servit ca o simplă garnitură sau poate fi folosit într-o varietate de feluri de mâncare, de la preparate principale până la deserturi.

Indiferent cât de des gătim, cu siguranță avem deja o experiență cu orezul. Cu toate acestea, există și o latură mai puțin plăcută a acestuia. Orezul tinde să se lipească de fundul oalei, iar dacă nu suntem atenți, acest lucru poate compromite întreaga mâncare!

Există o soluție simplă pentru a scăpa de această problemă. Secretul constă în alegerea corectă a vasului de gătit. Puțini sunt conștienți de acest lucru, dar când vine vorba de orez, cel mai indicat este să folosim oale cu înveliș ceramic, sau, în cazul în care nu le avem la îndemână, oale de inox sau teflon.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Este important să fim atenți și la timpul de gătire al orezului, care nu ar trebui să depășească 12 minute. Pe durata acestui timp, trebuie să amestecăm constant orezul. Dacă îl lăsăm mai mult timp, există riscul să se lipească de fundul oalei.

Trucul secret pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei [Sursa foto: freepik]

Cum trebuie pregătit orezul înainte de fierbere

Pentru a evita problemele cauzate de orez, un alt sfat util este să clătiți boabele cu apă rece de câteva ori înainte de a le pune la fiert. Acest proces va ajuta la eliminarea parțială a amidonului din orez, reducând astfel riscul de lipire a acestuia de fundul oalei în timpul gătirii.

Nu uitați să fiți atenți și la cantitatea de apă pe care o adăugați în timpul gătirii orezului! Orezul absoarbe o mare parte din apă în timpul procesului de fierbere, iar raportul ideal între orez și apă este de 1:2. Mai simplu spus, dacă gătiți 100 de grame de orez, va trebui să adăugați 200 de ml de apă!

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Trucul secret pentru a evita lipirea orezului de fundul oalei [Sursa foto: freepik]

Citește și: Descoperă metoda revoluționară a bucătarilor pentru a fierbe cartofii. Trucul uimitor ce transformă rețetele tale în adevărate delicii!

 

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

De ce ar trebui să pui un dop de vin în frigider. Trucul genial pentru gospodinele iscusite

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm