Trucuri indiene pentru părul strălucitor și puternic. Cum să îl îngrijești în câțiva pași simpli

Trucuri indiene pentru părul strălucitor și puternic
Trucuri indiene pentru părul strălucitor și puternic

Specialiștii indieni recomandă câteva metode simple și eficiente pentru părul sensibil. Iată ce trebuie să faci pentru a-i reda strălucirea

Toate femeile își doresc un păr sănătos și strălucitor, motiv pentru care investesc sume mari pentru produsele de îngrijire, însă nu aceasta este soluția, după cum spun chiar specialiștii indieni. Dieta echilibrată și stilul de viață sănătos ajută la promovarea creșterii părului, mai ales dacă acesta cade în mod constant. Iată câteva trucuri indiene care îți vor transformă părul în mod surprinzător.

Citeste si: De ce să pui spumă de ras în mașina de spălat. Trucul simplu pe care trebuie să îl încerci

Trucuri indiene pentru părul strălucitor și puternic
Trucuri indiene pentru părul strălucitor și puternic[Sursa foto: Unsplash]

Clătește părul cu apă rece

Apa caldă, cu care suntem obișnuite să ne clătim părul, dizolvă lipidele grase care deteriorează scalpull. Important este ca după ce îl șamponezi să folosești apa rece în faza de condiționare.

Scalpul trebuie masat cel puțin 4 minute pe zi

Potrivit practicii Ayurveda, care este și unul dintre cele mai renumite sisteme tradiționale de medicină, scalpul ar trebui tratat cu mai multă atenție.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ayurvedicii recomandă ca în fiecare zi, preț de 4-5 minute, să îți masezi părul pentru a stimula rezistența și creșterea acestuia. Specialiștii susțin că trebuie să treci prin acest proces timp de 24 de săptămâni pentru a obține rezultate considerabile.

Folosește uleiuri naturale pentru păr

Mătreața se numără printre cele mai comune probleme la nivelul scalpului. Dacă pielea capului tău este iritată trebuie să eviți produsele cu ingrediente chimice și să le înlocuiești cu uleiuri naturale.

Pentru un scalp uscat este bine să folosești aloe, iar pentru cel gras lămâie și neem. Scalpul iritat se tratează cu ulei de trandafir și lemn de santal, ambele combinate în argilă.

Citeste si: De ce să folosești pastă de dinți în bucătărie. Trucul care te va ajuta să obții cele mai bune rezultate

Trucuri indiene pentru părul strălucitor și puternic
Trucuri indiene pentru părul strălucitor și puternic[Sursa foto: Unsplash]

Nu usca părul după tratamentul cu ulei

Specialiștii indieni recomandă ca după tratament să nu usuci niciodată părul cu uscătorul, deoarece împiedică obținerea beneficiilor maxime.

Folosește ceai verde pentru păr

Specialiștii ayurvedici susțin faptul că ceaiul verde detoxifică organismul, având un efect fantastic la nivelul părului și scalpului. Tot ce trebuie să faci este să amesteci pudră de ceai verde cu apă de trandafiri pentru a face formula mai bună și a crea un parfum.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Trucul simplu inspirat de la Kate Middleton a făcut înconjurul lumii! Ce face Ducesa de Cambridge pentru a arăta mai tânără de fiecare dată

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies