Trucuri pentru un machiaj rezistent de vară. Sfaturi de la specialiști pentru un machiaj de vis!

Trucuri pentru un machiaj rezistent de vară
Trucuri pentru un machiaj rezistent de vară

Află care sunt cele mai utile trucuri care să te ajute să realizezi un machiaj rezistent de vară.

Temperaturile ridicate din timpul verii reprezintă o problemă atunci când vorbim despre machiaj. Dacă iarna nu avem nicio problemă în ceea ce privește excesul de sebum și ne realizăm un machiaj într-un strat cât mai gros, vara însă apare acea problemă a excesului de sebum, iar pielea noastră trebuie lăsată să respire, fără a o încărca cu mai mult produs. Chiar dacă nu putem folosim mai mult produs și cu o acoperire mai ridicată, trebuie totuși să facem în așa fel încât machiajul nostru să reziste deoarece vara umiditatea este crescută și există posibilitatea ca acesta să curgă.

În cadrul unei emisiuni, Raluca Paraschiv, makeup artist, ne-a oferit câteva sfaturi esențiale de care trebuie să ținem cont pentru a realiza un machiaj natural, lejer și în același timp rezistent pentru vară.

Sfaturi pentru un machiaj rezistent pe timp de vară

Citește și: Culorile sezonului primăvară-vară 2023. Institutul Pantone a anunțat ce trebuie să purtăm în prima parte a anului viitor

Trucuri pentru un machiaj rezistent de vară
Trucuri pentru un machiaj rezistent de vară[Sursa foto: pexels]

Folosește produse waterproof

Temperaturile ridicate ale verii pot face în așa fel încât machiajul tău să se topească și să capete un aspect inestetic. De aceea, specialistul în domeniu ne recomandă să folosim produse rezistente la apă, din categoria „waterproof”.

Vara trebuie să folosim produse waterproof, rezistente la apă și aici mă refer la mascare și la eyeliner.

Pentru produse waterproof trebuie folosit un demachiat cu ulei doar în zona ochilor și a buzelor. Acesta are proprietatea de a sparge particulele de machiaj rezistent la apă și putem să ne demachiem doar în câteva secunde .”, a precizat specialistul în domeniu. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Hidratează-ți bine tenul

Trucuri pentru un machiaj rezistent de vară
Trucuri pentru un machiaj rezistent de vară[Sursa foto: pexels]

Înainte de a aplica orice fel de machiaj pe față, indiferent dacă vorbim de un machiaj de vară sau de iarnă, este foarte important ca tenul tău să fie hidratat. De aceea, folosește o cremă hidratantă înainte să te machiezi pentru a avea parte de un aspect mai luminos al tenului și pentru o rezistență îndelungată a machiajului.

Atunci când vorbim despre un machiaj de vară, trebuie în primul rând să ne gândim la o hidratare corectă .”, a precizat specialistul în domeniu.

Folosește cremă cu factor de protecție

Crema cu factor de protecție trebuie folosită mereu, indiferent că este vară sau iarnă deoarece razele UV ale soarelui trec chiar și prin nori și pot avea efecte nocive asupra tenului. Cu atât mai mult vara, când acestea sunt din ce în ce mai puternice, este esențial să aplicăm o cremă cu factor de protecție.

Specialistul în domeniu ne recomandă să folosim fie o cremă cu spf înainte de fondul de ten sau putem să folosim un fond de ten care conține factor de protecție. Totodată, este bine ca din când în când să aplicăm peste machiaj un spray cu factor de protecție pentru a ne proteja mai bine.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Folosește produse care să nu încarce tenul

Citește și: Cum machiezi ochii în sezonul cald

Trucuri pentru un machiaj rezistent de vară
Trucuri pentru un machiaj rezistent de vară[Sursa foto: pexels]

Este foarte important ca atunci când realizezi un machiaj de vară să eviți aspectul de mască pe care ți l-ar putea oferi un machiaj în cadrul căruia folosești prea multe produse inutile, aplicate într-un strat prea gros sau care au o acoperire foarte mare.

Fondul de ten trebuie să fie cât mai fluid pentru a avea o luminozitate mai mare și a da un aspect cât mai natural. Recomand, dacă se poate, să înlocuim fondul de ten cu un BB cream pentru a părea mai natural și pentru a avea mai multă luminozitate. Putem să folosim pe sub fondul de ten chiar și un iluminator pe toată fața, pentru a avea un look mai proaspăt. Ideea este să avem un look cât mai natural, să nu încărcăm foarte mult tenul și să îl lăsăm să respire .”, spune specialistul în domeniu. 

În ceea ce privești rujul, recomandarea specialistului este să folosim un gloss sau un balsam de buze, iar atunci când vine vorba de conturul feței, un blush aplicat pe zona de sus a pomeților este suficient pentru un machiaj de vară.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum se poate realiza un machiaj de seară din machiajul de zi

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies