Află în continuarea articolului cum poți să păstrezi banalele coapte cât mai mult timp.
Bananele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe, fiind apreciate de o mare parte dintre noi. Pe lângă gustul dulce și textura cremoasă, banalele sunt și foarte sănătoase, acestea fiind recomandate de către nutriționiști pentru un plus de energie. Mulți dintre noi, atunci când mergem la cumpărături, alegem să cumpărăm mai multe banane, care din păcate, în timp ajung să se coacă rapid și să își schimbe culoarea.
Cum poți păstra cât mai mult timp prospețimea banalelor
Citește și: Cum să faci ca să nu ți se mai lipească peștele în tigaie. Trucul gospodinelor iscusite
Există anumite trucuri care te pot ajuta să te bucuri mai mult timp de prospețimea bananelor. O primă metodă presupune înfășurarea codițelor bananelor în folie de plastic sau aluminiu. Această metodă ajută la reducerea expunerii la aer și diminuează eliberarea etilenei, o substanță care accelerează procesul de coacere al bananelor. Astfel, te poți bucura de banane proaspete pentru o perioadă mai lungă.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De asemenea, există un alt truc care presupune agățarea banalelor de un cârlig. Acestea, în momentul în care sunt agățate, etilenă din compoziția lor acționează mai încet, iar astfel procesul de coacere este încetinit.
Unde trebuie să depozitezi bananele pentru a le păstra proaspete cât mai mult timp
Citește și: Cum se păstrează, de fapt, roșiile, pentru a rezista cât mai mult timp cu putință
Locul în care sunt depozitate banalele influențează la rândul său într-o mare măsură procesul de coacere al acestora. De aceea, specialiștii în domeniu recomandă păstrarea banalelor într-un loc uscat, ferit de razele soarelui. În cazul banalelor coapte, acestea pot fi păstrate în frigider pentru a prelungi durata lor de viață cu câteva zile.
În schimb, banalele verzi nu ar trebui depozitate în frigider deoarece frigul încetinește procesul de coacere și poate interfera cu acesta, determinând o coacere inegală.
Un alt truc menit să te ajute să păstrezi bananele proaspete cât mai mult timp presupune depozitarea acestora separat. Prin păstrarea lor separată, fiecare banană va produce mai puțină etilenă, încetinind astfel procesul de coacere.