Cum se păstrează, de fapt, roșiile, pentru a rezista cât mai mult timp cu putință

Cum se păstrează, de fapt, roșiile, pentru a rezista cât mai mult timp cu putință
Cum se păstrează, de fapt, roșiile, pentru a rezista cât mai mult timp cu putință

Roșiile sunt foarte consumate în această perioadă. Însă știați cum se pot păstra proaspete, pentru cât mai mult timp?

Aflați din rândurile următoare care este mai exact motivul pentru care roșiile nu se țin, de fapt, în frigider. În plus, descoperiți și cum se pot păstra acestea, pentru a rămâne proaspete pentru cât mai mult timp cu putință.

 

Care este motivul pentru care roșiile nu trebuie ținute la frigider

Este cunoscut deja faptul că  roșiile sunt cele mai iubite legume ale momentului, potrivite pentru sezonul cald, regăsite deseori în salatele răcoritoare de vară.

O legumă sănătoasă, care deține nenumărate vitamine, însă în egală măsură și pretențioasă, atunci când vine vorba despre păstrarea ei, cât mai proaspătă.

Majoritatea dintre noi, ținem roșiile la frigider, tocmai pentru că suntem de părere că se păstrează mult mai bine așa. Cu toate acestea, realitatea este alta, iar prin această modalitate, nu facem nimic altceva decât să le stricăm mai repede, din cauza temperaturilor scăzute.

Prin urmare, este important să nu le păstrăm în frigider, pentru că poate afecta textura și gustul. Așadar, pentru a ne asigura că roșiile rămân proaspete pentru cât mai mult timp cu putință, acestea trebuie să fie păstrate la o temperatură cuprinsă între 12 și 15 grade Celsius, fără expunere la temperaturi ridicate, fie că este vorba despre lumina artificială sau naturală.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

rosii proaspete
Cum se păstrează, de fapt, roșiile, pentru a rezista cât mai mult timp cu putință[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile. Nu vor mai avea nevoie de șampon

 

Cum păstrăm roșiile proaspete pentru mai mult timp

Pentru a ne asigura că roșiile sunt păstrate așa cum trebuie, de fapt, ar trebui să le ținem într-un colț răcoros și întunecat al bucătăriei, departe de alte fructe și legume.

Se poate folosi un coș sau un vas în care să fie așezate roșiile, însă nu suprapuse.

De asemenea, roșiile se pot și conserva prin diferite moduri: fie se poate prepara un sos de roșii, un compot, un suc de roșii sau se pot congela (pentru perioade mai lungi de timp). În plus, trebuie să ținem cont și de faptul că roșiile nu trebuie spălate înainte de a le depozita, pentru că se poate dezvolta mucegaiul.

rosiile nu se tin in frigider
Cum se păstrează, de fapt, roșiile, pentru a rezista cât mai mult timp cu putință[Sursa foto: freepik]

Citește și: Clătite cu topping de iaurt și bucățele de zmeură proaspătă. O combinație deosebită de arome și culori!



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce truc pentru păr trebuie să folosească femeile. Nu vor mai avea nevoie de șampon

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies