Trufe asortate. Fiecare tip de trufă oferă o experiență diferită, astfel că poți oferi o degustare variată oaspeților tăi!

Trufe asortate. Fiecare tip de trufă oferă o experiență diferită, astfel că poți oferi o degustare variată oaspeților tăi!
Trufe asortate. Fiecare tip de trufă oferă o experiență diferită, astfel că poți oferi o degustare variată oaspeților tăi!

O rețetă ideală pentru petreceri. Aceste trufe sunt o alegere excelentă, fie că este vorba de nunți, botezuri, aniversări sau alte evenimente.

Acestea sunt un desert fin, apreciat pentru textura lor catifelată și aromele intense de ciocolată. Aceste trufe sunt preparate cu ganache bogat de ciocolată, oferind o consistență cremoasă care se topește în gură. Fiecare trufă este decorată cu ingrediente diferite, oferind nu doar varietate de gusturi, ci și un aspect vizual atrăgător.

Cele cu pudră de cacao au o notă ușor amăruie și intensă, cele cu fulgi de cocos sunt mai dulci și oferă o textură crocantă, iar cele acoperite cu fulgi de ciocolată au o textură crocantă la exterior și un interior cremos.

Citește și: Rețeta de tort de ciocolată și fructe de pădure, pregătită de chef Roxana Blenche: „Este un tort super bun.”

Citește și: Gabriela Cristea, idee de masă rapidă și gustoasă! Cum prepară vedeta coastele cu cartofi la cuptor? „Vă arăt o altă rețetă pe care o fac eu atunci când nu am timp. O să fie un deliciu.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru trufe
- 200 g de ciocolată neagră
- 100 g de ciocolată cu lapte
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1/4 de cană de coniac sau rom, opțional

Ingrediente pentru decor
- 2-3 linguri de pudră de cacao

- 1/2 de cană de fulgi de cocos

- 1/2 de cană de fulgi de ciocolată neagră sau cu lapte

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Mod de preparare desert

Mod de preparare trufe

  1. Într-un bol rezistent la căldură, adaugă ciocolata neagră și ciocolata cu lapte. Într-o cratiță mică, încălzește smântâna pentru frișcă la foc mic până începe să fiarbă, apoi toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată.
  2. Lasă ciocolata să se topească în smântână timp de 1-2 minute, apoi amestecă bine până când ciocolata se dizolvă complet și compoziția devine omogenă.
    Adaugă untul și extractul de vanilie în amestecul de ciocolată și amestecă până untul se topește și se integrează complet. Dacă folosești coniac sau rom, adaugă-l acum și amestecă bine.
  3. Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperă-l cu folie alimentară și dă-l la frigider pentru cel puțin 2 ore, până când se întărește suficient pentru a fi modelat.
  4. Pentru a face trufele, este util să îți ungi ușor mâinile cu puțin unt sau să folosești mănuși de latex pentru a evita lipirea compoziției.
    Cu ajutorul unei linguri mici sau al unei lingurițe de înghețată, ia porții din amestecul de ciocolată și formează bile de mărimea unei nuci. Dacă amestecul este prea moale, mai lasă-l la frigider pentru câteva minute înainte de a continua.

Decorarea și servire

  1. Așază pudra de cacao într-un bol mic. Rotește fiecare bilă de trufă în pudra de cacao până este acoperită uniform. Poți folosi o sită pentru a presăra pudra de cacao pe trufe pentru un aspect uniform.
  2. Așază fulgii de cocos într-un bol mic. Rotește bilele de trufă în fulgii de cocos până sunt complet acoperite.
  3. Același lucru vei face și cu fulgii de ciocolată. Îi așezi într-un bol de dimensiuni potrivite, iar apoi vei da trufele prin ei, astfel încât să ajungă pe toată suprafața lor.
  4. După ce trufele sunt decorate, pune-le într-un recipient etanș și lasă-le la frigider timp de 30 de minute pentru a se întări complet. Servește trufele la temperatura camerei. Poftă bună!

Îți recomandăm și rețeta de Lasagna cu sos bolognese. Straturile multiple și gustul complex sunt apreciate de toată lumea!, pentru un preparat italian savuros, compus din straturi de paste proaspete, carne tocată, sos de roșii bogat și cremos, și brânză. Sosul Bolognese adaugă o aromă intensă și profundă, în timp ce brânza și parmezanul oferă un strat crocant și delicios. Perfectă pentru mesele de familie sau ocazii speciale.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Gabriela Cristea, idee de masă rapidă și gustoasă! Cum prepară vedeta coastele cu cartofi la cuptor? „Vă arăt o altă rețetă pe care o fac eu atunci când nu am timp. O să fie un deliciu!”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies