Trufe asortate. Fiecare tip de trufă oferă o experiență diferită, astfel că poți oferi o degustare variată oaspeților tăi!

Trufe asortate. Fiecare tip de trufă oferă o experiență diferită, astfel că poți oferi o degustare variată oaspeților tăi!
Trufe asortate. Fiecare tip de trufă oferă o experiență diferită, astfel că poți oferi o degustare variată oaspeților tăi!

O rețetă ideală pentru petreceri. Aceste trufe sunt o alegere excelentă, fie că este vorba de nunți, botezuri, aniversări sau alte evenimente.

Acestea sunt un desert fin, apreciat pentru textura lor catifelată și aromele intense de ciocolată. Aceste trufe sunt preparate cu ganache bogat de ciocolată, oferind o consistență cremoasă care se topește în gură. Fiecare trufă este decorată cu ingrediente diferite, oferind nu doar varietate de gusturi, ci și un aspect vizual atrăgător.

Cele cu pudră de cacao au o notă ușor amăruie și intensă, cele cu fulgi de cocos sunt mai dulci și oferă o textură crocantă, iar cele acoperite cu fulgi de ciocolată au o textură crocantă la exterior și un interior cremos.

Citește și: Rețeta de tort de ciocolată și fructe de pădure, pregătită de chef Roxana Blenche: „Este un tort super bun.”

Citește și: Gabriela Cristea, idee de masă rapidă și gustoasă! Cum prepară vedeta coastele cu cartofi la cuptor? „Vă arăt o altă rețetă pe care o fac eu atunci când nu am timp. O să fie un deliciu.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru trufe
- 200 g de ciocolată neagră
- 100 g de ciocolată cu lapte
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 2 linguri de unt
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1/4 de cană de coniac sau rom, opțional

Ingrediente pentru decor
- 2-3 linguri de pudră de cacao

- 1/2 de cană de fulgi de cocos

- 1/2 de cană de fulgi de ciocolată neagră sau cu lapte

Citește și: Cine este actorul care îi dă viață lui Yaman, protagonistul din „Inimă rebelă”. Acesta a câștigat inimile telespectatorilor în serialul „Totul pentru familia mea”- kanald.ro

Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro

Mod de preparare desert

Mod de preparare trufe

  1. Într-un bol rezistent la căldură, adaugă ciocolata neagră și ciocolata cu lapte. Într-o cratiță mică, încălzește smântâna pentru frișcă la foc mic până începe să fiarbă, apoi toarnă smântâna fierbinte peste ciocolată.
  2. Lasă ciocolata să se topească în smântână timp de 1-2 minute, apoi amestecă bine până când ciocolata se dizolvă complet și compoziția devine omogenă.
    Adaugă untul și extractul de vanilie în amestecul de ciocolată și amestecă până untul se topește și se integrează complet. Dacă folosești coniac sau rom, adaugă-l acum și amestecă bine.
  3. Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi acoperă-l cu folie alimentară și dă-l la frigider pentru cel puțin 2 ore, până când se întărește suficient pentru a fi modelat.
  4. Pentru a face trufele, este util să îți ungi ușor mâinile cu puțin unt sau să folosești mănuși de latex pentru a evita lipirea compoziției.
    Cu ajutorul unei linguri mici sau al unei lingurițe de înghețată, ia porții din amestecul de ciocolată și formează bile de mărimea unei nuci. Dacă amestecul este prea moale, mai lasă-l la frigider pentru câteva minute înainte de a continua.

Decorarea și servire

  1. Așază pudra de cacao într-un bol mic. Rotește fiecare bilă de trufă în pudra de cacao până este acoperită uniform. Poți folosi o sită pentru a presăra pudra de cacao pe trufe pentru un aspect uniform.
  2. Așază fulgii de cocos într-un bol mic. Rotește bilele de trufă în fulgii de cocos până sunt complet acoperite.
  3. Același lucru vei face și cu fulgii de ciocolată. Îi așezi într-un bol de dimensiuni potrivite, iar apoi vei da trufele prin ei, astfel încât să ajungă pe toată suprafața lor.
  4. După ce trufele sunt decorate, pune-le într-un recipient etanș și lasă-le la frigider timp de 30 de minute pentru a se întări complet. Servește trufele la temperatura camerei. Poftă bună!

Îți recomandăm și rețeta de Lasagna cu sos bolognese. Straturile multiple și gustul complex sunt apreciate de toată lumea!, pentru un preparat italian savuros, compus din straturi de paste proaspete, carne tocată, sos de roșii bogat și cremos, și brânză. Sosul Bolognese adaugă o aromă intensă și profundă, în timp ce brânza și parmezanul oferă un strat crocant și delicios. Perfectă pentru mesele de familie sau ocazii speciale.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Gabriela Cristea, idee de masă rapidă și gustoasă! Cum prepară vedeta coastele cu cartofi la cuptor? „Vă arăt o altă rețetă pe care o fac eu atunci când nu am timp. O să fie un deliciu.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Drama neștiută a lui Tily Niculae! Fiica sa a suferit un accident vascular cerebral la 12 ani: ”A căzut în cadă”

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionarele din țară! Ce perioadă nu se ia în calcul la stabilirea pensiei

Patrick îi face ochi dulci noii concurente! „E o fată frumoasă...”. Aflați cum va reacționa Bianca Giurcă într-o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii”, miercuri, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies