Iată când zic specialiștii că ar trebui să minți în relații!
Probabil că ai fost învățat să nu minți niciodată. Părinții tăi ți-au spus că adevărul trebuie ales în orice situație.
Partenerul ți-a spus că sinceritatea este cea mai importantă într-o relație. Dar cercetătorii sunt de părere că oamenii percep greșit multe lucruri când vine vorba de decepții, adevăr și încredere.
De ce ar trebui să minți în relații uneori
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Este mai probabil să minți decât să fii mințit. Gândește-te la scenarii cum ar fi situații în care mama ta ți-a amintit să mulțumești unei rude pentru ce a gătit, deși nu ți-a plăcut, sau când i-ai dat feedback unui colaborator, dar nu
Există exemple clasice de minciuni dăunătoare, iar cel mai toxic tip tinde să fie cel care promovează proprile interese în detrimentul altora. Dar minciunile prosociale, destinate să îi ajute pe alții, pot construi, de fapt, încrederea în oameni, potrivit cercetării. Interesul primordial al oamenilor, cel puțin atunci când primesc informații și construiesc încredere, este bunăvoința. Oamenilor le pasă dacă ai intenții bune mult mai mult decât dacă ești sincer în sine.
Citeste si: 4 zodii pentru care 2019 va fi CEL MAI FERICIT AN
Dar adu-ți aminte că minciunile sunt benefice atunci când nu sunt egoiste. Dacă îi spui partenerului că arată grozav înainte de o întâlnire pentru a-i crește stima de sine, acest lucru este perfect. Dar dacă spui asta doar pentru a pleca mai repede de acasă pentru că ești în întârziere, motivul tău devine egoist.