Iată când zic specialiștii că ar trebui să minți în relații!
Imaginează-ți că partenerul te întreabă cum arată înainte de a merge pe o scenă pentru a ține un discurs sau te întreabă ce părere ai despre discursul său înainte de a ajunge pe podium. Chiar dacă observi o pată pe costumul său sau crezi că discursul ar mai trebui îmbunătățit, gândește-te dacă partenerul are timp să reacționeze la aceste informații și să controleze situația.
Dacă nu există niciun lucru pe care partenerul tău să îl poată îmbunătăți sau schimba în acel moment, s-ar putea să faci loc în viață decepției. Minciunile în aceste cazuri sunt văzute ca benefice, deoarece nu există nimic ce să poată face în acel moment. În schimb, dacă partenerul tău are capacitatea de a reacționa la acest tip de informații, onestitatea este întotdeauna cea mai bună opțiune.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Tortul care sa-ti impresioneze soacra- cu glazura din crema de branza
Când să oferi critici constructive?
Atunci când dai un feedback, onestitatea este importantă. Deși este ușor să devii răutăcios atunci când ești sincer, onestitatea brutală nu este întotdeauna cea mai eficientă modalitate de a transmite un mesaj. În loc să-i spui unui angajat cu performanțe scăzute că se descurcă oribil, gândește-te să-i spui că a avut un start greu, dar că toată lumea se descurcă mai greu la început, după care poți oferi critici constructive.