Tu stii cum sa previi un accident vascular cerebral? Este bine sa afli ce trebuie facut!

Tu stii cum sa previi un accident vascular cerebral? Este bine sa afli ce trebuie facut!
Tu stii cum sa previi un accident vascular cerebral? Este bine sa afli ce trebuie facut!

Accidentul cerebral vascular este principala cauza a dizabilitatilor si decesului in occident. Peste 795,000 de oameni au atacuri cerebrale in fiecare an in occident.

Un accident cerebral vascular apare atunci cand circulatia sangelui intr-o anumita portiune a creierului este intrerupta, blocand fluxul de oxigen si nutrienti catre tesutul creierului. Cele mai multe accidente vasculare cerebrale, cam 85%, sunt atacuri ischemice, in care fluxul sanguin catre creier este blocat fie de un cheag de sange, fie de placa arteriosclerotica.

Restul de 15% sunt atacuri hemoragice, cauzate de sangerari in creier cauzate de rupturi ale unor vase de sange.

Presiunea arteriala ridicata este un factor de risc important pentru ambele tipuri de accidente; cu toate acestea, alti factori cauzali difera intre cele doua tipuri. Exista nenumarate studii despre factorii alimentari si legatura lor cu riscul de accident cerebral vascular ischemic; in decursul ultimilor ani, noi meta-analize au confirmat aceasta legatura cu alimentatia. In special consumul ridicat de fibre a fost asociat cu un risc redus, in timp ce consumul de carne procesata si carne rosie este asociat cu un risc marit.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Fibrele si accidentul vascular cerebral:

Fibrele si alimentele bogate in fibre sunt foarte benefice pentru un colon sanatos si pentru reglarea glucozei din sange. Insa, pentru prevenirea accidentelor vasculare, fibrele si alimentele bogate in fibre sunt considerate extrem de importante, datorita efectelor de reducere a presiunii arteriale.

Presiunea arteriala crescuta este principalul risc al accidentului vascular cerebral, iar consumul alimentelor bogate in fibre (ca fasolea) este asociat in mod constant cu reducerea presiunii arteriale.

Alimentele bogate in fibre au un continut glicemic scazut, care limiteaza cresterea insulinei dupa masa; nivelul ridicat de insulina contribuie la cresterea presiunii arteriale. De asemenea, alimentele bogate in fibre sunt de obicei bogate si in fitochimicale si minerale ca potasiu si magneziu, care ajuta la mentinerea unei presiuni arteriale in limite normale.

Pe langa reducerea presiunii arteriale, alimentele bogate in fibre imbunatatesc anumiti factori cu impact major asupra formarii placii arteriosclerotice, cum ar fi nivelul de colesterol si de trigliceride.
Citeste continuarea pe: www.viataverdeviu.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Horoscop 22 septembrie 2024. O zodie se lasă purtată de impuls

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

VIDEO Rebecca, discuție despre noua concurentă. Tânăra este de părere că se potrivește cu Antoni. “Eu nu dansez așa la televizor.”

Când se termină serialul turcesc „Vinovați de iubire”, de la Kanal D! Iată când va fi difuzat ultimul episod! Ce serial îi va lua locul pe micile ecrane

Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor


Cookies