Uimitoarele beneficii si proprietati ale trandafirului (Rosa Centifolia)!

Uimitoarele beneficii si proprietati ale trandafirului (Rosa Centifolia)!
Uimitoarele beneficii si proprietati ale trandafirului (Rosa Centifolia)!

Trandafirul este o planta perena si se prezinta sub forma de arbust. Acesta creste si spontan, dar este mai ales cultivat in parcuri si gradini, ca planta decorativa.

Trandafirul face parte din familia rozaceelor, fiind una dintre cele mai raspandite si mai cunoscute plante. In prezent, in lume se cultiva peste 20.000 de soiuri de trandafir.

Partea medicinala a trandafirului sunt petalele, din care se prepara infuzie si sirop. De asemenea, din petale se fac dulceturi si gemuri iar extractele de petale se folosesc si in industria produselor cosmetice, iar uleiurile sunt folosite in aromaterapie.

Petalele de trandafir contin ulei volatil, tanini, derivati flavonici, nerol, citronelol, zaharuri, ceara si acid galic.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Actiunea florilor de trandafir  determina efecte cicatrizante, antidiareice, antidizenterice, astringente, antihemoragice, antihelmintice, antiinflamatoare, dezinfectante, antipiretice, antiseptice, antimicotice, aromatizante, fortifiante, mineralizante si tonice.

Indicatii terapeutice- Preparatele din trandafir, procesate in diferite moduri (infuzie, tincturi, otet de trandafiri, petale amestecate cu miere), sunt indicate in gripa, bronsite, raceli, astm bronsic, hiperhidroza (transpiratie in exces), laringita, micoze bucale si vaginale, afte, faringite, amigdalite, stomatite, diaree cronica si dizenterie, hemoroizi, angina pectorala, acnee, plagi, leucoree, iritatii oculare ori la nivelul

pleoapelor sau in conjunctivite.

Precautii si contraindicatii- Ceaiul de trandafiri nu este recomandat persoanelor care au alergie la petale de trandafiri deoarece poate determina arsuri la nivelul stomacului.

De asemenea, preparatele pe baza de trandafiri nu se asociaza cu medicamente antiinflamatoare sau pentru subtierea sangelui.

Inainte de administrarea cantitatilor semnificative in anumite afectiuni este necesar consultul medicului.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies