Uite cum poti sa scapi de petele maro de pe piele

Uite cum poti sa scapi de petele maro de pe piele
Uite cum poti sa scapi de petele maro de pe piele

Cand pielea este expusa la soare, provoaca o crestere a productiei de celule cunoscute sub numele de melanocite care cresc melanina din piele, formandu-se astfel pete mai intunecate pe piele.

 

Aceste pete de pe piele de culoare inchisa sunt cunoscute ca pete maronii, pete de varsta, pete intunecate, pete de la soare sau pete de ficat.
 
 
Petele maro sunt de obicei inofensive, dar multi le considera neatractive. Pentru a reusi sa scapati de ele, puteti incerca cateva tratamente usoare si naturale la voi acasa.
 
 
1.
Suc de lamaie
 
 
Sucul de lamaie are proprietati de albire, care va poate ajuta sa scapati de petele maro. In plus, acesta va ajuta la mentinerea pielii cat mai moale, clara si frumoasa.
 
 
Pur si simplu se aplica suc de lamaie proaspat direct pe zona afectata. Lasa-l timp de 30 de minute sa actioneze dupa care trebuie clatit cu apa rece.
Repetati acest remediu de doua ori pe zi, timp de aproximativ doua luni pentru a observa rezultate pozitive. Daca ai pielea sensibila, sucul trebuie diluat cu apa, apa de trandafir sau miere.
 
 
O alta optiune este de a amesteca suficient zahar in sucul de lamaie pentru a realiza o pasta, apoi poate fi folosita ca o masca pe fata, asta pentru a elimina petele maro inestetice de pe fata.
Lasa-l pe fata timp de 30 de minute si apoi limpezeste cu apa din abundenta. Folositi-l de cateva ori pe saptamana.
 
 
2. Lapte batut
 
 
Laptele batut contine acid lactic, care ajuta la exfolierea pielii pentru a elimina petele maro fara a usca pielea.
 
 
Aplicati lapte batut pe petele maro, folosind un tampon de vata.
Lasa-l pe pielea afectata timp de cateva minute (10-15) inainte de a spala zona cu apa. Daca ai tenul gras sau acnee, puteti adauga, de asemenea, putina zeama de lamaie.
 
 
O alta optiune este de a amesteca patru linguri de lapte batut si doua lingurite de suc de rosii impreuna si apoi sa le aplicati acest amestec pe pielea patata.
 
 
Repetati oricare dintre aceste remedii o data sau de doua ori pe zi, pana cand sunteti multumit de rezultate.
 
 
3. Ulei de ricin
 
 
Uleiul de ricin are proprietati puternice de vindecare si poate fi utilizat in mod eficient pentru a scapa de petele maro sau de petele de varsta.
Impreuna cu ulei de ricin, puteti folosi si ulei de vitamina E, ulei de cocos, ulei de masline sau ulei de migdale pentru a elimina petele maro.
 
 
Utilizati un tampon de bumbac pentru a aplica ulei de ricin pe zona afectata. Maseaza usor zona pentru cateva minute. Lasa-l timp de cateva ore pentru a actiona si apoi spala cu apa zona respectiva.
 
 
Faceti acest lucru o data dimineata si o data seara pentru a ajuta ca petele maro sa se estompeze ajutandu-ti pielea sa se limpezeasca.
 
 
4. Otet de mere
 
 
Otetul de mere este un remediu eficient pentru o serie de probleme ale pielii, inclusiv pentru eliminarea petelor maro. Acesta va ajuta la estomparea accelerata a petelor maro.
 
 
Se dilueaza o parte din otetul de mere cu o cantitate egala de apa( o cana de otet de mere cu o cana de apa). Puteti adauga, de asemenea, si 4 lingurite de miere miere. Aplicati aceasta solutie pe petele maro si spalati-va dupa cateva minute. Faceti acest lucru o data pe zi, timp de cateva zile sau pana cand veti obtine rezultate pozitive. Puteti folosi doar otetul de mere insa exista posibilitatea sa va usture.
 
 
Alternativ, se poate amesteca o jumatate de lingura de otet de mere la 10 linguri de suc de portocale. Aplicati pe zona afectata si lasati sa se usuce complet inainte de a va spala. Se repeta o data sau de doua ori pe zi, timp de patru pana la cinci saptamani.
 
 
5. Aloe Vera
 
 
Aloe vera are proprietati de vindecare si regenerare a pielii. Deci, acesta este un excelent remediu pentru a scapa de petele maro, mai ales atunci cand cauzate de expunerea la soare.
 
 
Frecati usor zona afectata cu gel proaspat din aloe. Lasati sa actioneze timp de aproximativ 30 de minute inainte de a spala zona cu apa rece. Se repeta de doua ori pe zi si in termen de o luna ar trebui sa observati o imbunatatire.
 
 
Daca nu puteti procura aloe in starea naturala, puteti achizitiona gel de la magazinele naturiste.
 
 
Sursa: Secretele.ro, autor Cristian Iacov

Aceste pete de pe piele de culoare inchisa sunt cunoscute ca pete maronii, pete de varsta, pete intunecate, pete de la soare sau pete de ficat. 

Petele maro sunt de obicei inofensive, dar multi le considera neatractive. Pentru a reusi sa scapati de ele, puteti incerca cateva tratamente usoare si naturale la voi acasa. 

1. Suc de lamaie

Sucul de lamaie are proprietati de albire, care va poate ajuta sa scapati de petele maro. In plus, acesta va ajuta la mentinerea pielii cat mai moale, clara si frumoasa. 

Pur si simplu se aplica suc de lamaie proaspat direct pe zona afectata. Lasa-l timp de 30 de minute sa actioneze dupa care trebuie clatit cu apa rece. Repetati acest remediu de doua ori pe zi, timp de aproximativ doua luni pentru a observa rezultate pozitive. Daca ai pielea sensibila, sucul trebuie diluat cu apa, apa de trandafir sau miere. 

O alta optiune este de a amesteca suficient zahar in sucul de lamaie pentru a realiza o pasta, apoi poate fi folosita ca o masca pe fata, asta pentru a elimina petele maro inestetice de pe fata. Lasa-l pe fata timp de 30 de minute si apoi limpezeste cu apa din abundenta. Folositi-l de cateva ori pe saptamana. 

Citeste continuarea pe pagina 2 >>
 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Raluca Paraschiv, de la pistol la pensula de make-up! Cum si-a descoperit pasiunea pentru beauty

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies