Ati auzit pana acum ca uleiul de palmier este cancerigen si nu ete bun pentru sanatate, dar nu stiti care sunt riscurile si beneficiile acestuia? Noi va venim in ajutor cu informatii si va spunem de ce nu este bine sa il consumati.
Uleiul de palmier riscuri si beneficii. Ce este uleiul de palmier si de unde provine
Uleiul de palmier provine din Africa. Este obtinut din pulpa si semintele fructelor palmierului de ulei. In prezent, cel mai mare producator este Indonezia, iar Europa este pe locul patu in ceea ce priveste producerea si consumul uleiului de palmier.
Uleiul de palmier riscuri si beneficii. Ce contine cu adevarat
Uleiul de palmier se obtine prin presarea pulpei fructului de palmiere.
Uleiul de palmier riscuri si beneficii. De ce este periculos pentru sanatate
Uleiul de palmier este concentrat in acizi grasi saturati care, atunci cand sunt consumati in exces, au efecte daunatoare asupra arterelor si creierului.
Daca obisnuiesti sa mananci multe alimente procesate industrial vei consuma odata cu ele si o cantitate importanta de ulei de palmier in mod constant, iar de aici pana la un nivel crescut al colesterolului mai e doar un pas.
Uleiul de palmier riscuri si beneficii. Creste riscul de cancer
Potrivit specialistilor, uleiul de palmier supus temperaturilor ridicate elibereaza o substanta care s-a dovedit cancerigena pe studiile
Uleiul de palmier riscuri si beneficii. Are si cateva proprietati bune pentru organism
- vitamina E: niciun alt ulei vegetal nu contine cantitati atat de mari de vitamina E ca uleiul de palmier.
- calorii: uleiul de palmier este o sursa excelenta de calorii deoarece 1 gram de ulei de palmier ofera 9 kcal.
- sanatate cardiovasculara: Suplimentele din ulei de palmier contin antioxidanti puternici care ajuta organismul sa elimine radicalii liberi din sange.
Sursa: adevarul.ro.