Dragoș Pătraru a oferit sfaturi prețioase pentru o alimentație sănătoasă.
Dragoș Pătraru, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de la noi din țară, a trecut în ultimii ani printr-o transformare spectaculoasă în ceea ce privește stilul său de viață. Prezentatorul TV a renunțat la carne și încearcă pe cât posibil să mănânce foarte multe fructe și legume BIO, păstrând pe cât posibil un echilibru între alimentație și sport.
Mai mult decât atât, jurnalistul a implementat acest stil de viață și în familia sa.
În cadrul unor videouri postate pe canalul său de YouTube, Dragoș Pătraru a vorbit despre momentul în care uleiul de măsline se transformă dintr-o grăsime bună într-una rea și de ce este important să evităm consumul de carne.
Dragoș Pătraru, despre cum putem să consumăm ulei de măsline în mod sănătos
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro
Jurnalistul a explicat cum, uleiul de măsline, atunci când se află la o temperatură ridicată, ajunge să-și piardă proprietățile și se transformă într-o grăsime rea.
„ Uleiul de măsline este o grăsime bună. Foarte bună! Dar, atenție, uleiul de măsline e bun în starea lui naturală, la temperatura camerei, într-o salată, în cantități mici. Dacă încălzim uleiul de măsline, îi distrugem acele proprietăți care îl fac să fie o grăsime bună și îl transformăm într-o grăsime rea. Peste 37 de grade, uleiul de măsline nu mai e în regulă .”, a explicat Dragoș Pătraru.
Dragoș Pătraru ne sfătuiește să renunțăm la carne
Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro
Dragoș Pătraru este de părere că frecvența consumul de carne se află într-o strânsă legătură cu longevitatea. De aceea, jurnalistul își sfătuiește publicul să consume carne cât mai puțină și să o evite în special pe cea procesată.
„Eliminați mezelurile! Iar dacă mâncați carne, încercați să o consumați mai rar. Oamenii care trăiesc în Zonele Albastre, cei ce depășesc frecvent suta de ani și își mențin sănătatea, consumă carne, în medie, de cinci ori pe lună.