Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor. Multe gospodine au făcut o greşeală până acum

Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor. Multe gospodine au făcut o greşeală până acum
Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor

Multe persoane fac o greșeală în momentul în care prăjesc şniţelele sau chiftelele. Află în rândurile de mai jos cum se gătesc corespunzător aceste preparate!

Șnițelele și chiftelele sunt niște preparate extrem de iubite și consumate de către oameni. Însă, dacă reușești să ții cont de un detaliu foarte important, mâncarea va ieși senzațională. Așadar, totul are legătură cu tipul de ulei pe care îl folosești pentru a prăji șnițelele sau chiftelele!

Tipul de ulei potrivit pentru prăjirea șnițelelor sau chiftelelor

Gospodinele obișnuiesc să folosească ulei de floarea-soarelui atunci când prăjesc șnițele sau chiftele, însă prea puține persoane cunosc detaliile ce determină calitatea unui ulei, când vine vorba despre prăjeli.

Așadar, nu există un singur ulei potrivit pentru a prăji șnițelele sau chiftelele. Cele mai experimentate gospodine precizează faptul că un ulei bun pentru această sarcină trebuie să îndeplinească trei criterii, mai precis, să fie ieftin, să aibă un punct de fierbere ridicat și să fie aromat.

Citește și: Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți. Mai bun decât preparatele de tip fast-food!

Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citește și: De ce se țin cartofii prăjiți în apă, înainte de prăjire. Ce truc util trebuie să urmați

Ce tip de ulei este recomandat să cumperi de la supermarket

Uleiul folosit trebuie să fie ieftin, deoarece niciunul dintre noi nu prăjește doar un singur șnițel sau două, trei chiftele, în general pregătim mai multă carne și o gătim pe toată.

Astfel, cantitatea de ulei folosită va fi destul de mare. Mai mult decât atât, când vine vorba despre prăjirea șnițelelor sau a chiftelelor, una dintre greșeli este gătirea lor la o temperatură mult prea scăzută.

Citește și: Cum se face cea mai bună pastramă de oaie, la tuci. Trei reţete apreciate de pofticioşi

Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să prepari șnițele ca la restaurant. Care este ingredientul secret

Astfel, pentru a obține o carne crocantă la exterior și fragedă la interior, este necesar să fie prăjită într-un ulei ce prezintă o temperatură între 160 și 175 grade Celsius. Schmaltzul, adică grăsimea de pui sau de gâscă, folosită la prăjirea cărnurilor, prezintă un punct de fierbere de 162 grade Celsius. Uleiul de cocos nerafinat prezintă un punct de fierbere de 175 grade Celsius. Ambele produse se încadrează în intervalul de temperatură corespunzătoare.

Pentru o aromă deosebită, cele mai recomandate uleiuri pentru prăjirea șnițelelor sau a chiftelelor sunt: uleiul vegetal, uleiul de canola, untura și untura vegetală. Uleiul de măsline, deși oferă o aromă senzațională, nu este recomandat la prepararea acestor tipuri de carne, din cauza faptului că arde rapid. Mâncarea va avea, astfel, un gust surprinzător de bun.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

De ce se țin cartofii prăjiți în apă, înainte de prăjire. Ce truc util trebuie să urmați

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies