Un băiețel din Ucraina a fost botezat de o familie de români! Cu ce a fost îmbrăcat după slujbă

Copilul botezat
Copilul botezat din Ucraina

Micuțul în vârstă de un an și patru luni a ajuns în România cu părinții săi și a fost botezat de o familie cu suflet mare.

Emoționant! Un copil al cărui părinți au fugit din Ucraina din pricina războiului a fost botezat în România, nașe fiindu-i fiicele unei consiliere locare care a oferit adăpost familiei.

Mama micuțului, asistentă medicală și gimnastă și tatăl, de profesie jurist, nu credeau niciodată că își vor boteza copilul într-o țară străină cu oameni complet necunoscuți. Chiar înainte de a se institui Legea marțială, cei doi părinți din Kiev au decis să părăsească țara și să ajungă în România, unde le-a ieșit în cale Ileana Grigoraș, consilier local în comuna Costișa Neamț.

Citeste si: Emoționant! O fetiţă bolnavă din Ucraina, ajutată cu alimente speciale de o fetiţă cu acelaşi nume şi aceeaşi boală

Impresionată de povestea familiei, Ileana Grigoraș s-a implicat în strângerea de ajutoare, apoi și-a dorit să facă ceva mai mult.

„Nu pot sta pasivă la suferinţa oamenilor, mă doare emorm când văd ce se întâmplă. Dacă aş avea o putere i-aş aduce pe toţi la noi acasă.

De când a început acest război, am lăsat numărul meu peste tot, cu dorinţa de a ajuta. Vazând că nu mă contactează nimeni, am decis să merg în Vama Siret şi acolo am făcut tot posibilul să iau acasă cel puţin o familie“, a declarat, pentru „ Adevărul “, Ileana Grigoraş.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: O româncă a rămas uimită de cadoul primit de la o familie de ucraineni! Ce a găsit în curte

Eldar, de 32 de ani, Elizaveta de 22 de ani și Aslan, de 1 an și 4 luni, au devenit în scurt timp apropiați de familia consilierului local, care a decis să mai facă o faptă mare.

Familia din Ucraina plănuiește să ajungă în Portugalia, dat fiind faptul că este puțin probabil să mai reușească să construiască ceva în țara natală, care în prezent este bombardată de trupele ruse.

Aslan a fost botezat de o familie de români
Aslan a fost botezat de o familie de români înainte de a pleca din România[Sursa foto: Facebook]

Cât despre ideea creştinării micuţului, ea a venit în timpul unei discuţii dintre Vasile şi Ileana Grigoraş cu membrii familiei refugiate. „Soţul meu le-a spus: «Când veţi face al doilea copil, noi îl botezăm!» A doua zi, ei au zis: «Dacă doriţi, îl puteţi boteza pe Aslan, deoarece nu este botezat şi ne-ar face mare plăcere, dată fiind situaţia pe care o trăim acum».

Asta a fost!“, detaliază Ileana Grigoraş.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nașele micuțului au fost fiicele familiei Grigoraș, Raluca, Eliza și Ștefania. Hainele în care băiețelul a fost îmbrăcat după botez au fost în culorile steagului național al Ucrainei, respectiv galben și albastru, așa fiind îmbodobite și lumânările de botez.

Copilul botezat din Ucraina
Copilul botezat din Ucraina a plecat spre Portugalia[Sursa foto: Facebook]

„Nu ştim viitorul, nu avem răspuns la toate întrebările, însă ştim că Dumnezeu este tatăl tuturor şi că are puterea de a ne purta de grijă.

Să ne rugăm pentru această familie şi pentru acest popor greu încercat! Vă mulţumim tuturor pentru gandurile bune!“, a postat pe contul de Facebook, după botez, Ileana Grigoraş.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies