Vacanța de iarnă 2020. Când intră elevii în vacanță

scoala vacanta elevi pandemie
elevii vor intra în vacanța de iarnă pe data de 23 decembrie

Elevii se pregătesc pentru a intra în vacanța de iarnă, începând cu data de 23 ianuarie. Cum se va desfășura anul școlar.

Vacanța de iarnă 2020. După un început de an școlar destul de dificil și neobișnuit, elevii vor intra în vacanța de iarnă miercuri, 23 decembrie.

Elevii intră în vacanța de iarnă

Elevii vor răsufla ușurați și vor lua o mică pauză, atunci când începe vacanța de iarnă, mai precis pe 23 decembrie. Aceasta își va avea finalitatea duminică, 10 ianuarie. Orele se vor desfășura în continuare online, până la vacanță și vor continua online și după data de 11 ianuarie.

Conform Ordinului nr. 3125/2020, emis de Ministerul Educației, primul semestru școlar se va încheia în data de 29 februarie.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor: "Sigur, recomandările sunt..."

Anul școlar 2020-2021 este format din 34 de săptămâni astfel: 17 săptămâni de cursuri (14 septembri-29 ianuarie), formând semestrul I și alte 17 săptămâni (8 februarie-18 iunie 2021), formând semestrul II. 

copiii vacanta covid 19
vacanța de iarnă începe pe data de 23 decembrie și se termină pe data de 10 ianuarie[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Vacanța de iarnă mult așteptată va începe în data de 23 decembrie și se va termina în data de 10 ianuarie 2021. De asemenea, o altă vacanță reprezentând vacanța intersemestrială de o săptămână, va începe în data de 30 ianuarie și se va sfârși în data de 7 februarie 2021.

Vacanța de Paște va fi după cum urmează: între 2 și 11 aprilie vacanță acordată catolicilor și între 30 aprilie și 9 mai, vacanță acordată ortodocșilor.

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila solicită redeschiderea școlilor pentru clasele primare: „Nu putem ține un copil în fața unui ecran”

De asemenea, Programul "Școala Altfel" se va desfășura între 5 octombrie 2020 și 4 iunie 2021 pe o perioadă de cinci zile, instituțile de învățământ urmând să-și aleagă perioada.

1 iunie 2021 va pica într-o zi de marți și de asemenea va fi declarată zi liberă. De altfel, vacanța de iarnă a elevilor va începe în data de 18 iunie 2021.

vacanta de iarna elevi programa scolara
elevii se pregătesc pentru vacanța de iarnă după un început de an școlar nu tocmai ușor[Sursa foto: PixaBay]

Pentru cei ce vor termina liceul, cursurile vor lua sfârșit la data de 4 iunie 2021, iar Bacalaureatul va începe la data de 14 iunie. Rezultatele finale sunt așteptate în data de 5 iulie.

Pentru cei din clasele a VIII-a, cursurile se vor termina în data de 11 iunie 2021, iar Evaluarea Națională va începe în data de 22 iunie. Rezultatele vor fi afișate în data de 29 iunie.

 

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să pregătești un piept de pui în sos cremos de smântână și mărar! Avem pentru tine cea mai bună rețetă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

„Prizoniera destinului”, o poveste dramatică, inspirată din fapte reale, începe miercuri, 9 decembrie, la ora 20:00, la Kanal D!

Adevăratul motiv pentru care Teo Trandafir a divorțat de fostul soț! Vedeta Kanal D a dezvăluit totul: „Nu puteam să particip la nefericirea lui”

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies