Vafele belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând
Rețetă de Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra
Rețeta delicioasă de vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra, absolut minunate, se prepară în doar 9 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de v afe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra este de 20 de minute
Timp de preparare – 20 de minute
Timp total – 40 de minute
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra este pentru 4 persoane
Citește și: Rețetă de Pulpe de pui crocante, mai bune ca cele de la fast-food!
Ingrediente – Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra
- 250 g de făină albă
- 2 lingurițe de praf de copt
- Un sfert de linguriță de sare
- 2 lingurițe de zahăr
- 2 ouă
- 240 ml de lapte
- 115 g de unt topit
- 1 linguriță de extract de vanilie
- Un sfert de cană de miere
- 1 rodie, curățată și semințele îndepărtate, tăiată cubulețe
- 1 cană de zmeură proaspătă
- 2 banane mari, tăiate felii subțiri
Înainte de a începe prepararea acestora, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra
- Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt, sarea și zahărul.
- În alt bol, bate ouăle până devin spumoase, adaugă laptele, untul topit și extractul de vanilie, apoi amestecă bine.
- Toarnă amestecul de ou și lapte peste ingredientele uscate și amestecă până când se omogenizează.
- Încălzește un waffle maker și unge-l cu puțin ulei sau spray de gătit.
- Toarnă aproximativ un sfert de cană din amestecul de vafe în centrul fierbătorului și coace până devine auriu-maroniu.
- Repetă cu restul aluatului de waffle.
- În timp ce pregătești vafele, încălzește mierea într-un castron mic în cuptorul cu microunde sau într-o cratiță mică pe foc mic.
- Pune rodia, zmeura și feliile de banane deasupra vafelor coapte și stropiți cu miere încălzită.
- Servește imediat.
Sfaturi pentru rețeta de Vafe belgiene cu miere, rodie, zmeură și felii de banane deasupra
- Poți utiliza și alte fructe proaspete în loc de cele menționate în rețetă, cum ar fi căpșune, afine sau mango.
- Asigură-te că waffle maker-ul este complet încălzit înainte de a începe să coaceți vafele.
- Pentru a menține vafele calde, poți să le pui într-un cuptor cu temperatură scăzută (75-100 grade Celsius) până când sunt gata să fie servite.
- Dacă dorești vafe mai crocante, poți să le mai lași câteva secunde în fierbător după ce s-a oprit semnalul sonor.
- Pentru a economisi timp, poți pregăti amestecul de vafe cu o seară înainte și să-l ții în frigider până a doua zi dimineața.
- În cazul în care nu ai un waffle maker, poți să prepari această rețetă și într-o tigaie pentru clătite, urmând aceeași procedură de preparare.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Cu ce se înlocuiește untul. Care este secretul?