Vafele cu înghețată și căpșune reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de vafe cu înghețată și căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase vafe cu înghețată și căpșune, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Vafe cu înghețată și căpșune
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de vafe cu înghețată și căpșune, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total - 30 minute
Porții – 5 persoane
Ingrediente – Vafe cu înghețată și căpșune
Ingrediente pentru vafe
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 2 căni de făină
- un sfert de cană de zahăr granulat
- o lingură de praf de copt
- o jumătate de linguriță de sare
- 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
- o cană și jumătate de lapte (la temperatura camerei)
- o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei)
- o linguriță de esență de vanilie
Ingrediente pentru topping
- înghețată de vanilie sau oricare alt sortiment
- căpșune proaspete
- frunze de mentă proaspătă
- zahăr pudră
- ciocolată topită
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. O adevărată delicatesă!
Mod de preparare - Vafe cu înghețată și căpșune
Pasul 1. În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălzim aparatul de vafe conform instrucțiunilor sale, trecute pe ambalaj.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amestecă 2 căni de făin ă, cu un sfert de cană de zahăr granulat, o lingură de praf de copt și o jumătate de linguriță de sare.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni potrivite, în care vom bate cele 2 ouă întregi (la temperatura camerei), pe care ulterior le vom amesteca
Pasul 4. A venit timpul să adăugăm ingredientele umede peste ingredientele uscate și să le amestecăm până când se vor omogeniza. Atenție însă! Nu amestecați prea mult aluatul, deoarece acest lucru poate rezulta vafe destul de dure, ceea ce nu ne dorim.
Pasul 5. Odată ce aparatul de vafe este încălzit, aluatul se toarnă în centrul grătarului de vafe. Atenție însă! Trebuie să ne asigurăm că nu îl vom umple mai mult decât trebuie. Imediat apoi, vom închide aparatul de vafe și vom găti vafele până vor deveni maro-aurii, dar și crocante la exterior, ceea ce înseamnă că vom avea nevoie de aproximativ 4-5 minute, pentru fiecare vafă. Odată ce vafa este gătită, se scoate din aparatul de vafe și se așază pe o farfurie. Procesul se repetă până când toată compoziția s-a terminat.
Pasul 6. Vafele se transferă pe o farfurie, peste care vom pune o porție generoasă de înghețată de vanilie sau orice alt sortiment de înghețată preferați. Se poate întinde uniform cu o lingură sau cu o spatulă sau se poate lăsa întreagă. Imediat apoi, vom așeza deasupra și câteva căpșune proaspete, tăiate în felii potrivite, în prealabil. Vafele se pot orna cu câteva frunze de mentă proaspătă, un praf de zahăr pudră, iar deasupra înghețatei putem turna, după preferințe, chiar și puțină ciocolată topită. Procesul se repetă pentru toate celelalte vafe rămase și se pot servi imediat, atunci când vafele sunt încă calde și înghețata este topită sau la distanță de câteva minute, iar rețeta este gata!
Vafele cu înghețată și căpșune sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Pandișpan cu zmeură. Nu este nevoie de praf de copt!