Valeriu Gheorghiță, despre a treia doză de vaccin: „Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie”

Valeriu Gheorghita
Valeriu Gheorghita

Medicul Valeriu Gheorghiță a oferit informații despre administrarea celei de-a treia doză de vaccin anti-Covid.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că în primă fază vor fi vaccinate cadrele medicale și persoanele vulnerabile. Decizia va fi luată în cursul lunii septembrie, în funcție de creșterea numărului de cazuri cu varianta Delta.

„Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani ,

declară Valeriu Gheorgiță.

Citeste si: Valul cu numărul patru se apropie! Care vor fi primele zone afectate

„Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie. Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a adăugat el.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

„Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul trecerii prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză, având în vedere că trecerea prin boală este un element important în activarea răspunsului imun”,  a mai spus Gheorghiță.

Vaccin
Vaccin[Sursa foto: PixaBay]

Cazurile cu varianta Delta sunt în creștere în România!

Decizia pe care ar urma să o dezbată autoritățile în luna septembrie a fost inițiată în urma creșterii alarmante de cazuri cu varianta Delta a coronavirusului. Îngrijorător este faptul că în ultima săptămână s-au înregistrat 26 de cazuri noi cu această nouă variantă, iar cinci persoane au decedat, toate fiind nevaccinate.

Citeste si: Certificatul Covid va fi obligatoriu din 6 august în Italia și va fi folosit chiar și la restaurant

„Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8%, în săptămâna 29. Am observat o creștere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă Delta”,  a mai spus Gheorghiță.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a menționat faptul că 50% dintre cazuri se află în 28 de focare, 22 fiind de familie, iar 6 de colectivitate.

Alarmant mai este că cele mai multe cazuri, 31, au fost înregistrate în București, urmat de Argeș (23), Ilfov (19) și Bacău (17).



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Grecia, tot mai aproape de zona roşie a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies