Varza a la Cluj este absolut delicioasa! Iata o reteta pentru Postul Craciunului.
Ingrediente:
1,5 kg varza dulce
1 ceapa mica
1 ardei gras sau kapia
5 linguri ulei
1 ceasca de apa
1 lingurita bulion
1 lingurita sare
1 lingurita boia de ardei dulce
½ lingurita sare de lamaie
½ lingurita piper macinat
½ lingurita cimbru macinat
1 frunza de dafin
1 cutie mica rosii in bulion (400 gr)
½ legatura marar verde
½ legatura patrunjel verde
Varza murata previne cancerul! Iata cum trebuie consumata
Mod
Curatam si spalam toate legumele apoi taiem varza normal la cutit ca la orice mancare de varza, iar ceapa si ardeiul le taiem marunt, rosiile decojite le scoatem din sucul de rosii si le taiem cubulete, iar verdeata o tacam marunt. Varza o presaram cu putina sare, o framantam putin in maini si o lasam asa cat timp intr-o tigaie sau ceaun incingem ulei si calim la inceput ceapa si ardeiul, apoi adaugam varza iar dupa ce varza isi schimba putin culoarea si isi micsoreaza volumul punem rosiile tocate si putin bulion de gust.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
De ce este indicat sa pui drojdie de bere la varza murata
Punem putina apa, adaugam dupa gust sare, piper, cimbru, dafin, boia si sare de lamaie pana varza capata o tenta foarte putin acrisoara. Tinem varza pe foc pana cand zeama scade aproape in totalitate dupa care adaugam marar si patrunjel si oprim focul.
Citeste continuarea a ici.