Vera Daghie, specialistul Kfetele.ro in nutritie, ne invata tot ce este necesar sa stim despre o alimentatie sanatoasa. Doctorul nutritionist ne explica astazi de ce este importanta detoxifierea organismului si cand trebuie facuta.
Detoxifierea este un proces pe care fiecare dintre noi ar trebui sa il facem periodic. Ar trebui sa intelegem cu totii ca detoxifierea este o NECESITATE si nicidecum un simplu moft! La fel cum avem grija de exteriorul nostru, asa ar trebui sa avem grija si de ceea ce se intampla in interiorul nostru.
Acest lucru trebuie facut, insa, cu mare prudenta si cat mai NATURAL posibil.
In mod normal, fiecare dintre noi ar trebui sa apeleze, periodic, la o cura de detoxifiere din 6 in 6 luni (ideal fiind la fiecare schimbare de anotimp).
Zilnic corpul fiecaruia dintre noi este asediat de un numar catastrofal de mare de toxine venite atat din exterior (de la fructele si legumele stropite cu pesticide si ierbicide, pana la E-urile nelipsite din toate alimentele, de la vasele de aluminiu in care gatim, pana la cosmeticalele cu care ne ingrijim, la aerul
Cum ne dam seama ca avem nevoie de o cura de detoxifiere? Este foarte simplu. Primele simptome care ne dau alarma sunt: balonarea, constipatia, meteorismul, problemele digestive, oboseala nejustificata, somnolenta, lipsa puterii de concentrare, nervozitatea, migrenele, gustul neplacut in gura, scaunul si transpiratiile urat mirositoare, hemoroizii, starea de voma, de greata etc.
COLONUL este pionul central in ceea ce priveste o reala detoxifiere a organismului. In afara de colon trebuiesc avute in vedere si urmatoarele organe: plamanii, rinichii, pielea, ficatul.
O cura de detoxifiere ar trebui sa dureze minimum 7 zile si maximum 21 zile. Aceasta presupune un regim alimentar usor, cu cat mai multe alimente naturale (fara E-uri), foarte multe lichide, ceaiuri, sucuri de legume, si, concomitent cu toate acestea, masuri ce intregesc un bun proces de detoxifiere: sport, masaj, sauna, reflexoterapie, mersul pe jos etc.